Panowie odkopuje temat bo akurat taki znalazłem o świecach żarowych, panowie pokazuje zdjęcie przekazników może któryś jest zły i dla tego nie grzeją, a i chciałem jeszcze powiedzieć że dziś rano padł mi nowy akumulator a jak odpaliłem z kabla to samochód zaczął dymić na biało-niebiesko
IMG20141004_002.jpg
Plik ściągnięto 8278 raz(y) 17,89 KB
_________________ Jeździj tak aby Śmierć cie nie dogoniła...
lukasz51195, A jak gasisz auto to jak sie zachowuje przekrecasz kluczyk do wyjecia i odrazu gasnie czy przez chwilke jeszcze tak dziwnie chodzi i nim telepie?
czujnik stopu może mieć coś wspólnego z grzaniem świec...??
Z grzaniem nie, tylko tyle, że podczas jazdy kontrolka świec żarowych będzie migać Jeśli pytasz dlaczego, to w ten sposób ten silnik informuje o awarii ..
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-10-04, 18:11, w całości zmieniany 1 raz
Panowie wyciągnąłem ten przekaznik i tam jest miejsce na 4 wsówki a przekaznik ma tylko 3... Trochę to jest dziwne a tego bezpiecznika nie mogę znaleść tzn jest taki jeden duży 30A z przekaznikami pod maską ale czy to ten..???
IMG20141013_001.jpg to też ma coś wspólnego z tymi przekaznikami, tzn ze jak wyjmnę to coś i dotknę + z akumulatora to zaczynają pykać przekazniki, a i tego jest 2 sztuki
Plik ściągnięto 8143 raz(y) 17,55 KB
O_o patrze jeszcze na fonie nie dlugo bede w domu to obejrze dokladnie. jaki konkretny silnik 90 czy 110 koni i to napewno z vw? byla przekladka czy seria siedzi? jakie oznaczenia silnika? a jak wyjmiesz te przekazniki swiatla swieca?
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2014-10-13, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
Kolego nie sprawdzałem czy światła świecą,silnik 90km, nie wiem czy seria czy tylko mój błąd ale wydaje mi się że jak jest 1.9Tdi to i w dowodzie powinno pisać 1.9tdi, nie wiem jakie oznaczenie bo nie wiem jak to sprawdzić, a jak przekręcę kluczyk w stacyjce to któryś przekaznik się odzywa (ten pod maską)
zobacz czy jak je wyjmiesz czy swiatla beda swiecic bo albo to jest dokladka swiatel na przekaznikach albo ktos cos dolozyl bo orginalnie takiego czegos VW nie montował i nie ma takiego czegos w komorze silnika tdi. jezeli to nie sa przekazniki swiatel to niestety nie pomoge ci na odleglosc bo nie widze tego i co gdzie jest podlaczone poprostu ktos cos wymodzil i zeby teraz dojsc do tego co gdzie idzie to trzeba to widziec i macac bo tak na odleglosc niestety nie da rady
A może to są przekazniki i bezpieczniki od Klimy albo od alarmu...?? A jeszcze mam takie pytanie jak mogę sprawdzić czy się gdzięś paliwo cofa, bo to aż nie możliwe żeby tak długo kręcił i żeby to była wina świec...
przekazniki i bezpieczniki od klimy sa w kokpicie a nie pod maska od alarmu tez sie montuje w kokpicie bo jak by byl zlodziej to otworzylby maske wyciagnal przekaznik i pojechalby wiec takie rzeczy sa w srodku, paliwo sie cofac tez bez sensu bo pompa wstrzymuje bardziej bym obstawial jakas nie szczelnosc w ukladzie powrotu i sie zapowietrza moze byc nieszczelnosc samej pompy lub jej zurzycie albo poprostu zle ustawiony kat wtrysku najlepiej podlacz pod vaga i zobacz jaki jest kat wtrysku, powiedz jaki jest klekot miekki czy taki twardy??? samo podlaczenie pod Vaga duzo usterek moze wyeliminowac (tzn. ty wyeliminujesz patrzac na wykresy oraz na podawane dane w roznych kolumnach) wiec to jest pierwsza rzecz jaka powinienes zrobic.
Co do dzwieku silnika to jest taki miękki, ostatnio jak myłem silnik i na drugi dzień odpaliłem to z pod jednego wtrysku tak jak by bąbelki powietrza z resztką wody wychodził, może się to mieć do tego że lewe powietrze może ciągnąć...??? I jak to naprawić czy tam może idzie jakaś podkładka miedziana...??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum