Wysłany: 2014-06-11, 22:19 Vento by Patryk ,,NoNick''
Witam wszystkich w końcu się zabrałem do zrobienia własnego tematu o moim ventylku
Vento z 1993 r 2.0 GT 2E + LPG
4x Elek. Szyby
2x Elek. Lusterka
Klimatyzację
Pół kubły
Wspomaganie kierownicy
Autoalarm
Centralny zamek
Kopertówki
No i jakieś tam pierdołki
Vento było w opłakanym stanie jeśli chodzi o mechaniczne rzeczy. Co zostało wymienione :
-Rozrząd + rolka napinacza
-Pompa wody
-Gumy na wahaczach
-Gumy na belce
-Tarcze klocki tył ( Brembo)
-Rozrusznik (bo ledwo co kręcił jak go kupiłem )
-Akumulator na nowy
-Łożyska 2x Fag tył
-Linki i przewody hamulcowe + płyn hamulcowy
-Przegub
-Wymieniony olej i filtr oleju
-Przepływomierz
-Parownik
- i wiele innych rzeczy których już nie pamietam.
A teraz co zmieniłem jak na razie Z normalnych żółto czerwonych na ciemne lampy hella tył
Halogeny , kierunki i zaślepki przyciemnione folią czarną
Kierownica sportowa
Nowe gwintowane zawieszenie TA Technix
Lampy ,,Aniołki''
Postoje w kierunkach
Znaczki GT bo nie było
Co nie dawno zakupiłem grill starego typu jeszcze nie pomalowany Podświetlenie licznika
Tłumik
Lekko skrócona wajcha zmiany biegów
Teraz zostały rzeczy blacharskie progi do wymiany i trzeba zrobić poprawki lakiernicze bo z drzwi odpadł lakier , jakiś niezły szpec go malował Nooo i jakieś koło
No ładnie się zapowiada Jakieś dobre kółko zrobi już mega wrażenie Będzie widze grubo
Tylko mi jeszcze powiedz co to za kolorek jest? No i pokaż "kotku co masz w środku", w sensie te półkubełki i coś tam wymodził z podświetleniem?
Pozdrawiam.
_________________ "Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-06-11, 22:57
Widzę, że czeka Cię dużo pracy, żeby doprowadzić ventyla do stanu wizualnie bez zastrzeżeń. Ruda obecna w wielu miejscach i pewnie progi też do wymiany. Przydało by się też pomalować grill i uzupełnić brakujące kratki w zderzaku, oraz znaczek na klapie. Ale nie ma się co załamywać bo w większości to pierdoły
No wszystko się da Grill jakoś 3 dni temu kupiłem ze złomu za 30 zł Także czeka go malowanie oczywiscie . A koło hmm będzie jakieś fajne to pewnie że kupię . Dzięki za dobre opinie
Dobrze felgi pasują do auta. I jak wsytają czy nie? Zmieniłbym opony przód i skręcił niżej. No i popraw czernidłem lub opalarką plastkiki bo mają takie dziwne przebarwienia.
Tego mu brakowało A że tak zapytam znacz może kod lakieru ? Albo fachowo jak ten kolor się nazywa? Bo mam taki sam i mnie to ciekawi czy to jest grafit czy jakoś inaczej się to nazywa
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Hmmm z przodu wystają z tyłu nie A co do plastików to taaa będę musiał się za nie wziąć.
Mówię Ci lepsza oponka (195/45 np. Jest ich sporo w używce i nie są drogie), zejść niżej i delikatnie pochylić przednie koła tak do - 1,30 stopnia, ja tak mam i ani opon nie tnie ani nie rzuca po drodze, a kółko zawsze się schowa trochę bardziej.
Nie teraz mam trochę szerzej, ale miałem kiedyś Borbety BS 9" z ET30 i pamiętam, że przy tych właśnie parametrach (felgi, kąty) koło było niemalże idealnie na równo i nikt się nie czepiał
Pasują mu te felgi, ogólnie fajny vencio, może światła przód bym zmienił ale tak gicio Tylko KONIECZNIE spasuj przód bo teraz jest tragedia, i kratki w zderzak by się mu przydały
Fajnie się prezentuje, tak jak Tom cio zmieniłbym tylko lampy, na poprzednich zdjęciach tego tak nie było widać ale teraz stwierdzam, że mu nie pasują, a tak to jest git
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum