Witam , mój problem wygląda tak , a mianowicie padła mi pompa albo serwo -wymieniłem wszystko zostało odpowietrzone i chwilowo hamulce były jak w nowym aucie po nastepnym dniu zauwazyłem ze hamulec jest słaby i pedał trzba wciskac głęboko zeby coś hamowało , w dniu dzisiejszym zabrałem sie jeszcze raz za odpowietrzanie układu tak jak jest zalecane czyli od najdalszego koła od pompy . przy odpowietrzaniu pierwszego koła doszedłem do wniosku ze cos jest nie tak i zacząłem sprawdzac wszystkie miejsca w których są łaczone węzyki itp .
rozebrałem beben i zauważyłem ze cieknie z cylinderka wiec kupiłe 2 i wymieniłem z obydwu stron potem odpowietrzanie trwało prawi wieki i z układu wydostawała się duza ilość pęcherzyków powietrza tzw. piana po długim czasie było lepiej az doszlismy do konca i przez pare prób hamowania pedał był twardy i łapał od razu a teraz jest znowu słabszy i łapie gdzies w połowie
Co o Tym sądzicie? czy uważacie ze należało by tył jeszcze raz odpowietrzyc ?
Odpowietrzenie swoją drogą, ale gdzieś do układu dostaje się powietrze. Posprawdzaj wszystkie przewodu elastyczne najlepiej po 2 razy każdy. I skoro mówisz, że potem długo trzeba odpowietrzać to wg mnie powietrze zaciąga gdzieś koło albo w samej pompie i potem musisz to wszystko długo przepychać.
wszystko sprawdzone żadnych ubytków i nieszczelności a układ cały czas zapowietrzony . na chwile jest ok a po jakimś czasie znowu pedła idzie w dół i słabna hamulce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum