U mnie problem tkwił w tym,że radyjko miałem podłączone na stałe pod + po podłączeniu radia pod stacyjkę problem znikł Radyjko za dużo brało prądu i rano była lipa
u mnie radio nie robiło zadnego problemu a po zgaszeniu i wyjeciu kluczyka zostaja obroty na takich jakich silnik sie zatrzymał , temperatura i paliwo kleme miałem tez luźna ale ostatnio to zrobiłem
jak dla mnie wygląda to na brak zasilania po wyłączeniu zapłonu/wyjęciu kluczyka,
ponieważ za każdym razem jak odepnie się kostkę to licznik się resetuje, czyli w momencie zatracanie stałego plusa. Sprawdź w kostce wiązki licznika pin 11 bodajże czy jest tam 12V.
Nie pamiętam czy są piny opisane ale jak spojrzysz na gniazdo wtyczki w liczniku to liczysz od dolnego rzędu od lewej strony.
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Endriuvento1.8, sprawdziłeś bezpieczniki? nikt tutaj ci odpowiedzi nie wyłoży jak na tacy trzeba też działać samemu.
u mnie jak zrobiłem spięcie w zapalniczce to nie działała zapalniczka, licznik działał tylko po zapłonie i się resetował przebieg nie było światła wewnętrznego, spalony był jeden z trzech wyżej wymienionych bezpieczników.
Ja jak zrobiłem spięcie w centralnym, to właśnie licznik takie bajki odstawiał, nie działał centralny i światło wew. dlatego pierwsze co to patrzymy w bezpieczniki ..
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2015-01-07, 03:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum