Z 2.5tdi 150km napewno ma 240mm, powinno pasowac z 2.4D oraz tych slabszych 2.5 ale musial by smierzyc ze ma 228mm. Napewno w takim przypadku przydala by sie mocniejsza pompa sprzegla bo spotkalem sie z przypadkami ze ori nie wyrabiala. Taki docisk z kevlarowa arcza powinien przeniesc ze 450nm. VR potrafi sie uslizgnac przy 400 jak jest dowalone z dolu.
ok super , jedno rozwiązanie problemu mamy , pompki sprzęgła powinny pasować wzajemnie. z tego co wiem silnik 2,5 tdi 150 KM mają inny typ skrzyni , ale nie powinno mieć to wpływu na docisk, ale tu mam najważniejsze pytanie na temat słupka aaz , na co będzie komuś ponad 400 nm jak po pierwsze , układ korbowy poleci w niebiosa a po 2 trakcja będzie tylko w teorii szukałem informacji o wytrzymałości korb z tdi na audi forum pisali że w AEL wytrzymują do 213 KM , rozwiązaniem z tego problemu są turbiny "późno wstające" i odchudzenie koła zamachowego wtedy jakoś to będzie hulało
ok super , jedno rozwiązanie problemu mamy , pompki sprzęgła powinny pasować wzajemnie. z tego co wiem silnik 2,5 tdi 150 KM mają inny typ skrzyni , ale nie powinno mieć to wpływu na docisk, ale tu mam najważniejsze pytanie na temat słupka aaz , na co będzie komuś ponad 400 nm jak po pierwsze , układ korbowy poleci w niebiosa a po 2 trakcja będzie tylko w teorii szukałem informacji o wytrzymałości korb z tdi na audi forum pisali że w AEL wytrzymują do 213 KM , rozwiązaniem z tego problemu są turbiny "późno wstające" i odchudzenie koła zamachowego wtedy jakoś to będzie hulało
Ale sprzegla z VR i T4 mozna wukorzystac nie tylko w AAZ, ja u siebie w DU ma docisk z VR zaadaptowany A ile taki AEL bedzie mial niuta przy 213km bo chyba tu bardziej moment chodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum