Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2015-01-07, 19:54
Az tak dokładnych fotek nie posiadam w swej kolekcji ale może te coś Ci ułatwią. Foto nr 1 pokazuje gdzie wpinasz się w instalację samochodu pod deską na wzmocnieniu masz ta oto kostkę i w wiązce z golfa wszystko wpinałem kolorystycznie. Pamiętam że masa i kabel zasilający były grubsze niż ten od podświetlenia włącznika, wpinałem tam wszystkie trzy kabelki. Z tego miejsca kable idą do włącznika i potem wiązka wraca do progu kierowcy by potem znowu pójść w poprzek samochodu pod fotele.
Brązowe to wiadomo masa, podłączasz do rozetki z masą na słupku lewym nad skrzynką bezpieczników jest, szara wtyka z szaro niebieskim kabelkiem to podświetlenie, zielona wtyka z czarno białym chyba kablem to plus po zapłonie przez bezpiecznik nr 14, te dwa kabelki czarne z konektorami na końcach to chyba się łączy ale pewności nie mam bo w vencie tego nie ma.
I teraz tak: są dwa chyba rodzaje (z tyloma się spotkałem) umiejscowienia przyłącz elektrycznych wyposażenia, jedno nad skrzynką bezpieczników:
http://img21.olx.pl/image...ard-gdanski.jpg
A drugie to na tym metalowym wzmocnieniu pod deską, wyglądają tak samo jak te wyżej tylko są przyczepione do tego wzmocnienia. Jak je znajdziesz to wpinasz tą szarą wtykę tam gdzie przychodzą kabelki tego samego koloru (czyli niebiesko szare), tą zieloną tak samo (czyli tam gdzie kabelki czarno białe). Piszę żebyś wtykał w przyłącze z kablami tego samego koloru a nie w przyłącze tego samego koloru co wtyka bo ktoś mógł grzebać i pozamieniać miejscami kable doprowadzające do nich prąd. Mam nadzieję, że nie zamotałem za bardzo jak coś to pytaj, numer też masz także dzwonić też możesz
Ale ja mam wlacznik tez z pasata.... i taki zostaje
Wszedl akurat na miejsce najszerszej zaslepki kolo przycisku podgrzewania szyby wiec tu nic nie ruszam....
ok wiec jutro jak bede dzialal to wszystko wpinac kolorami...
kto moze niech miedzy 16-19 zaglada .... bede w tych godzinach modzil
Dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum