Silnik: 1.8
Wysłany: 2015-03-19, 20:32 Podświetlenie w drzwiach
Siemanko mam te podświetlenie w drzwiach ale zaraz jak kupiłem auto to przestało działać. Poprzedni właściciel coś grzebał za dużo w elektryce bo co chwilę muszę wyrzucać kable jakieś dodatkowe. Ogólnie sprawa wygląda tak, nie dochodzi prąd w ogóle do lampki, kabel jest cały bo rozebrałem drzwi i wchodzi w kostkę łącząca tam przy zawiasach, dalej ciężko mi się dobrać do tych kabli. Może mi ktoś powiedzieć dokąd idą te kable i w jaki sposób to ogarnąć ?
Sprawdź aby na pewno czy żarówka dobra
jak masz miernik najprostszy to sprawdź czy jest masa, ja ich u siebie jeszcze nie mam założonych ale one są sterowane bodajże plusem z krańcówki w drzwiach. Jak kłamię to niech mnie ktoś poprawi
p.s Jeśli jesteś pewny że 12V nie ma po otwarciu drzwi na lampce to sprawdź czy krańcówka działa.
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Wysłany: 2015-03-20, 17:53
Czujnik działa, żarówka nowa, kable rozbierałem przy łączeniu w drzwiach i tam przy bezpiecznikach wydaje się być ok. Ogólnie ani w prawych ani w lewych drzwiach nie świeci się lampka. Jaki bezpiecznik może za to odpowiadać ?
Wysłany: 2015-03-20, 21:35
Tomek powiedz dokładniej gdzie jest ten bezpiecznik bo nie za bardzo wiem. A te lampki świeca zawsze czy tylko po zapłonie albo przy włączonych światłach? Czy tak samo jak zwykła lampka w suficie?
Wysłany: 2015-03-20, 22:27
Ok dzięki bo już zwątpiłem xD. A ten bezpiecznik to gdzie jest? Bo ja mam tam jakiś bezpiecznik wyżej dyndający na kablach ale to chyba od immobilizera.
Wysłany: 2015-03-20, 22:42
Dobra Pany znalazłem ten bezpiecznik dzięki wielkie, jest u góry nad tymi wszystkimi bezpiecznikami po prawej stronie, jeżeli ktoś kiedyś będzie szukał . Dzięki wielkie chłopaki głupi bezpiecznik a ja dwa razy drzwi rozbierałem xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum