Witam wszystkich,mam problem z autkiem,o objawia sie on spadkiem mocy przez blad 1237- zawor odcinajacy paliwo N-109 przerwa lub zwarcie do masy.Zawor N109 sprawny auto pali jezdzi nie gasnie,komp tez sprawny...rozkladam juz rece bo nie wiem gdzie szukac przyczyny,bledu nie da sie skasowac,caly czas wraca.Bardzo prosze o pomoc.
Na jedynce jest w miare zrywny a pozniej to juz porazka,a predkosc max to zaledwie 120km/h przeplywka dobra turbo tez, cisnienie 1bar. Czy powodem moze byc przetarty przewod elektryki?
Ostatnio zmieniony przez lukas 2015-04-10, 23:18, w całości zmieniany 2 razy
Miałem kiedyś takiego golfa po zwarciu w elektryce i też w ogóle siły nie miał, tam przyczyną była na 100% elektryka bo wszystko inne sprawdziłem. Także jak mówisz że reszta posprawdzana to jedź do jakiegoś kumatego elektryka.
Jestem pewny ze podmienilem zawor;-) a powiem Ci jeszcze taka ciekawostke ze u mnie nie ma przekaznika z oznaczeniem 109 ale np w drugim ventylku taki jest.
Witam ponownie. Jak zauwazyliscie na zdjeciu w mojej skrzynce bezpiecznikow brakuje przekaznika 109. Wiec zamontowalem ten przekaznik tam gdzie powinien byc,oczywiscie auto opalalo i jezdzilo bez tego przekaznika. Po zamontowaniu tego przekaznika auto odpala ale jak chce zgasic to nic sie nie dzieje,slychac tylko klikniecie w przekazniku i silnik wciaz chodzi...Prosze o pomoc.
Widocznie ktos przerabial instalacje jedyne rozwiazanie to rozbebeszenie skrzynki bezpiecznikow i szukanie kabel po kablu majac schemat w rece tak znajdziesz co jest nie tak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum