Wysłany: 2015-07-08, 10:54 Problem z szybą kierowcy (elektryczne)
Witam, problem jest tego typu, przy wciskaniu przycisku "góra" szyba się opuszcza a przy wciskaniu przycisku "dół" szyba się zamyka. Jest to tylko i wyłącznie szyba kierowcy, reszta działa normalnie.. Macie może pomysł co jest nie tak? Próbowałem walczyć sam ale bezskutecznie
Zdejmuj boczek i patrz po instalacji gdzie ktoś grzebał, bo najprawdopodobniej jest zamieniony sygnał "góra" z "dół". A sam z siebie by się raczej nie zamienił
Ok byłem, działałem, zamieniłem kable w przełączniku, szyba chodzi jak powinna ale za to szyba pasażera teraz działa odwrotnie... Jest w instalacji jakiś przekaźnik albo coś co może tym sterować?
http://zapodaj.net/5174cda3ff6d6.jpg.html
To zaznaczone odkręciłem i obróciłem o 180 stopni, jak szyba działa odwrotnie przy wciskaniu przycisku i przy domykaniu z kluczyka wtedy to pomoże a jak tylko przy przycisaniu to wtedy kabelki
Przełącznik kierowcy ma jakieś mostki w sobie czy coś, jeden z kabli (nie bardzo wiem który) odpowiada za opuszczanie jednej i drugiej szyby
Obróciłem silnik, podłączyłem wszystko jak w schemacie i gra
Ostatnio zmieniony przez Vnkl35 2015-07-11, 11:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum