Cześć Podczs jazdy wskazowka wskazujaca stan paliwa (a było go ponad ćwierc baku) nagle opadła do zara i...leży Jakieś Koledzy sugestje?? Jak myslicie pływak?? yyyy jakaś linka z kadś sie odpieła?? Przy pompie paliwa moze coś a mam ja w baku?? z góry dzieki za podpowiedzi
wymienialem dzisiaj pompe...plywak jest z boku pompy po odreceniu gory i lekkim wyciagnieci widac przewody od plywaka zeby wyjac plywak niemusisz wyjmowac pompy....delikatnie do gory i ladnie wyjdzie..
Jak mi pompa paliwa padła, nieobyło się bez ściągania butli z gazem, bo za cholerę nie dało rady tej pompy wyciągnąć. I najgorsze, że miałem cały bak benzyny, to 20 litrów musiałem spuścić. Ale wszystko już działa oki.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-22, 13:47
sebastian napisał/a:
nieobyło się bez ściągania butli z gazem
Niepolski napisał/a:
choler.... butle
Dlatego zawsze uważałem, że jak gas to tylko ze zbiornikiem terroidalnym (zamiast koła zapasowego), dzięki czemu bagażnik pozostaje cały do dyspozycji i nie ma problemów z odstępem do pompy, kabli idących na boku itp itd...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-08-23, 02:51
spyro napisał/a:
jak gas to tylko ze zbiornikiem terroidalnym (zamiast koła zapasowego)
a ja na jednej butli do kolobrzegu dojechalem bez tankowania w miedzyczasie (butla 55 litrow) no jak mi pompka siadla to tez ja musialem podnosci, ale nie bylo tragedii. skoro wskazowka opadla, to moze plywak sie utopil...?
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-23, 10:04
marmarmarek napisał/a:
na jednej butli do kolobrzegu dojechalem bez tankowania w miedzyczasie usmiech_duży (butla 55 litrow)
moja ma 45 litrów czyli tylko 10 litrów mniej... A jaka wygoda. Poza tym Polska to kraj wiodący w ilości stacji gazu, są wszędzie, nakażdym rogu, więc to nie problem. Szkoda bagażnika i czasu potem z demontowaniem, podnoszeniem butli itp operacjami. Ale to temat rzeka, nie raz o tym gadaliśmy już i moim zdaniem szkoda przepastnego bagażnika Ventki na zawalanie go butlą od gazu jak można ją schować w miejsce zapasu, nie widoczna, nie przeszkadza a bagażnik cały do dyspozycji...
A tym bardziej Jaca u Ciebie, przecież Ty masz koła 15-stki jak dobrze pamiętam założone u siebie to i tak zapasowej 15stki nie wciśniesz w miejsce koła zapasowego, więc tym bardziej masz puste miejsce...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum