Silnik: 2.8 VR6 Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 30 Maj 2015 Posty: 126 Skąd: Praszka
Wysłany: 2015-08-04, 00:17 Zamiast piątego biegu wskakuje trzeci
Witam.
Dzisiaj wracając z trasy ok 20 km od domu zauważyłem, że nie mam piątego biegu. Zatrzymałem się na skrzyżowaniu wyjeżdżam z miasta 1,2,3,4 ok i wrzucam na piątkę, a wskoczyła mi 3 nie wiem dlaczego co się stało co się mogło zepsuć. Silnik 1.8 90KM.
Silnik: 1,9 TDI Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 110 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2015-08-04, 00:21
Siema,
U mnie po wymianie sprzęgła mechanik coś naknocił i miałem problem z biegami ale wyregulowałem je sam. U mnie niedokręcona śruba była może u ciebie się poluźniła. Nie wiem czy technicznie jest tak samo ale w książce "Sam Naprawiam Vento" coś znajdziesz > gdzieś na forum wrzuciłem.
Na Wybieraku jest śruba, może Ci się odkręciła i przesunęła się ta szyna czy jak to tam się nazywa. Ja po wymianie wybieraka Sobie tam regulowałem bo zamiast wstecznego wchodziła mi jedynka Chodzi mi o ten wybierak pod maską.
Silnik: 2.8 VR6 Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 30 Maj 2015 Posty: 126 Skąd: Praszka
Wysłany: 2015-08-04, 17:24
Dzisiaj rano chciałem jechać samochodem do pracy. Wchodzę do auta wrzucam wsteczny a samochód jedzie do przodu niezależnie od tego jaki bieg wrzucę to i tak mam tylko jeden bieg. Rozmawiałem ze znajomym mechanikiem to powiedział, że mam skrzynię do wymiany.
Z kowal323 mówiliśmy o śrubie zaznaczonej kółkiem - steruje ona dwoma linkami. U mnie był problem bo ciężko wchodziły biegi. Jeśli u ciebie mechanik stwierdził że to skrzynia to już poważniejsze koszta idą. 3m się.
Wysłany: 2015-08-06, 09:54
Dzięki wielkie panowie za porady. Wczoraj zajechałem do mechanika kazał mi otworzyć maskę coś tam dotkną i powiedział idź zobaczyć czy jest wsteczny wchodzę do samochodu wrzucam wsteczny i działał. Powiedział, że zajmie się resztą i ,że to jest jakaś pierdółka i groszowe sprawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum