Wysłany: 2015-01-11, 00:46 reset kompa lpg po odpięciu aku
Witam Sprawa wygląda tak że po odpięciu aku niechce przełączać na gaz ,pulsuje tylko kontrolka na przełączniku .Czy to jest normalne że po każdym odpięciu aku muszę jechać do gazownika żeby wgrywał nowe ustawienia?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2015-01-11, 08:50
Komputer od gazu trzyma ustawienia po odłączeniu zasilania. Chodź z tego co pamiętam zdarzały się w starych sterownikach takie przypadki. Być może jest to tylko kwestia przejechania kilku km i samoadaptacji sterownika od gazu i benzyny.
możesz spróbować podczas jazdy przytrzymać włącznik od gazu i powiedzmy ''przełączyć go na chama'' . u mojego brata w passacie gt 2.0 2e na sekwencji jak się rozkalibrował czujnik temperatury co przełączał na gaz to tylko tak to działało
z ręcznym przełączeniem na gaz nie ma problemu tylko trochę denerwujące bo odpalam na benzynie przejadę trochę i zatrzymuje się żeby przełączyć tecznie na gaz w tzw trybie awaryjnym.Chodzi o to że atomatycznie nie chce przejść na gaz .kiedyś odpinalem i nic się nie działo a teraz coś się poprzestawiało
już tak miałem kiedyś to pojechałem do gazownika i powiedział że komp się bronił przed spaleniem z powodu braku napięcia i usuwa niektóre ustawienia zrobił autokalibracje i przełączał ,ale jakoś mu nie wirze bo wcześniej odpinałem aku i nic się nie działo.A po drugie to nie jest normalne zachowanie że po każdym odpięciu trzeba jechać do gaziarza
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2015-01-11, 20:49
A co to za instalacja Na mieszalniku czy już wtrysk gazu czyli sekwencja tak jak Pan Bóg przykazał do 2E
Na mieszalniku przechodzi na gaz po obrotach lub/i temperaturze reduktora i widać któregoś z sygnałów mu brakuje.
Chyba masz sekwencją (skoro masz awaryjne odpalanie na gazie) to tu też przechodzi na gaz jak wyżej plus też może po temperaturze na wtryskach.
A jak jest motor nagrzany do 90 stopni to też przechodzi sam na gaz
To odłączenie zasilania na czym polegało Wyjmowałeś akumulator Nie masz gdzieś parownika przy akumulatorze
Mi też kiedyś nie chciał przerzucić na gaz po tym jak pożyczałem prądu, autu które i tak nie chciało odpalić.....kręcił kręcił i nic.....sam się na gaz nie chciał przerzucić, jak wymusiłem przyciskiem to nie trzymał wolnych obrotów.....zrobiłem z 15km na benzynie, wygląda na to że sterownik złapał ustawienia i się przełączył....działa do dziś.
Instalacja tostag 4 sekwencja zrobiło się tak po odłączeniu aku a parownik mam bezpośrednio przy aku .Po nagrzaniu też nie przechodzi na gaz , a powinien przy 35 stopniach .Chyba znowu będę musiał jechać do tego gaziarza
też mam stag'a i nigdy takie sytuacji nie miałem chodź aku jednego razu był podłączany i odłączany w ciągu dnia 18 razy i jak się wpiąłem kompem w gaz (który działał elegancko) to tylko było 18 błędów na temat braku zasialania.
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
i znowu to samo po odpięciu aku nie przełącza na gaz ,w tryb awaryjny bez problemu .Podłączyłem pod kompa ,usunąłem błędy i nic .Chciałem zrobić autokalibracje ale odmawiało bo wywalał komunikat że za wysokie obroty i tak było bo obroty były 900 a w programie pokazywało 3200 .teraz pytanie jak to zmienić ,bo wiem że się da tylko nie pamiętam jak .Może ktoś z Was
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum