ja spawalem , wymiana podlogi w 4 miejscach plus 4 podwyzszenie 15szer/20dlug/5wys w cm pod lewarek i na progach juz auta nie podnosilem lewar na kolkach i do gory
165zł za wymianę progu z konserwacją i samym progiem? Wolę nie wiedzieć jak to jest zrobione, poza tym pan cwanie pisze, że wymieni poszycie progu, a co ze wzmocnieniem wewnątrz?
sebastian_l, jak widzisz same poszycia progów można kupić jednak to co kryje się pod nimi (a raczej powinno się kryć bo zgniło i dlatego lewarek wpada ) czyli wzmocnienie wewnętrzne jest nie do kupienia. To po prostu blacharz sam musi zrobić nowe, przeważnie do odbudowania jest początkowe 30-40cm wzmocnienia no chyba, że masz naprawdę kiepski stan no to pewnie jeszcze trochę dalej sięgnie i do tego trochę słupka na początku i nadkola.
Miejsca po gumach spustowych to tzw mały pikuś przy tym ile trzeba się narobić żeby porządnie odbudować próg
Jak pełny? Nie rozumiem za bardzo To jest tylko poszycie zewnętrze progu, tu masz oto co jest pod poszyciem http://www.fotem.pl/show/...24adeedd5bb72d4 . I właśnie to wewnętrzne wzmocnienie gnije i wtedy wszystko wpada do środka.
Ja w swoim VENTLU sam robiłem wzmocnienia progów nie wymieniając poszycia zewnętrznego ponieważ nie było potrzeby. Jeżeli ktoś jest z okolic Śląska czy Małopolski to chętnie pomogę.
Właśnie nie mam bo robiłem czyszczenie dysków i przepadło razem ze zdjęciami jak podłużnicę rekonstruowałem. Mogę Ci przesłać jak w MB całą podłogę i podłużnice robiłem.
Znajomy kupił W124 w dobrej kasie i podłoga była ale z pianki Zacząłem grzebać, stukać, pukac i okazały się jakie są realia i ile trzeba włożyć żeby zrekonstruować tego grata :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum