Wysłany: 2016-09-07, 12:10 1.9 TDI syczący problem
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Bezawaryjność mojej ventki nie mogła trwać wiecznie i tu w końcu pojawił się problem, który chciałbym naprawić w miarę możliwości sam bez narażania się na koszty warsztatowe. Dlatego tutaj zwracam się z prośbą do Was o pomoc w zlokalizowaniu problemu
Syk(?) pojawił się jakieś 2 tyg temu, gdy moja kobieta wracała do domu. Następnego dnia musiałem podjechać w parę miejsc i zaczęły się schody. Syk pojawiał się 'randomowo', różnie - czasem na światłach na biegu jałowym, podczas jazdy na niskich biegach jak i na 3-4. Ale jak wspomniałem różnie i nie zawsze. Problem nasilił się, gdy byłem już pod domem syk był ciągle i nie ustawał więc udało mi się nagrać filmik. Od tamtej pory nie odpalałem go, bo nie chce, żeby mi się spier**** rozrząd - silnik Proszę Was o pomoc
Silnik: 1.4 55KM
Wysłany: 2016-09-16, 12:19
Osobiście obstawiałbym rolkę napinacza paska klinowego lub rolkę na alternatorze. Posiadasz może klimatyzację? Jak ją włączysz to piszczenie nasila się?
przepraszam za brak jakiegokolwiek odzewu, musiałem pilnie wyjechać służbowo Nie posiadam klimatyzacji, czy orientujecie się ile kosztowałaby naprawa tego ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum