witajcie rozrusznik nie jest jedynym problemem zagadką są teraz światła.... szukałem w wielkich internetach lecz nic konkretnego nie znalazłem problem jest mianowicie taki :
pozycja świeci w obu lampach lecz auto nie posiada świateł mijania a drogowe świeci sie tylko z lewej strony żarówki nie są spalone kostki wszystkie podpięte i prąd w kostce przy prawej lampie jest lecz nie ma ani mijania ani drogowych ...
czy to moze być wina jakiegoś przekaźnika ? lub spowodowane jego brakiem ?
[EDIT: Umieszczaj temat w poprawnej kategorii. Problem ze światłami nie są raczej problemem z benzyną]
Ostatnio zmieniony przez theority 2016-11-29, 21:33, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2.0 ABA Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 27 Gru 2014 Posty: 112 Skąd: GWE
Wysłany: 2016-11-30, 19:19
Fabryczna wiązka świateł nie ma przekaźników.
Bezpieczniki wszystkie OK? Żarówki podmieniałeś na nowe?
Jeśli prąd do żarówki dochodzi i żarówka na pewno nie jest spalona przyczyną może być słaba masa(lub jej brak).
Jeśli wina byłaby po stronie włącznika to napięcie nie dochodziłoby do kostki lampy, a z doświadczenia własnego wiem, że włącznik nie padnie "z dnia na dzień".
Jeśli wina byłaby po stronie włącznika to napięcie nie dochodziłoby do kostki lampy, a z doświadczenia własnego wiem, że włącznik nie padnie "z dnia na dzień".
To Cię zdziwię bo mi już w dwóch ventach przełącznik zrobił psikusa i padł. Miałem tylko długie i pozycje.
Podmieniłem przełącznik i wszystko było ok.
Aezmo napisał/a:
Żarówki podmieniałeś na nowe?
Napisał, że nie są spalone a idąc Twoim tokiem rozumowania że nic nie pada z dnia na dzień to sądzisz że dwie naraz by padły?
Mrdobrus, sugeruje byś sprawdził jeszcze manetkę kierunkowskazów. Być może jeszcze tam leżeć problem z położeniem.
Aezmo napisał/a:
(lub jej brak)
To też może być trop
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
tak żaróweczki okej wszystko okej problem rozwiązany wkurr.....wa złapałem bo juz mnie nosiło pojechałem z jednym światełm do znajomego mechanika byłem u niego wcześniej o rade ale jego tekst ''przyjedź'' fakt ździwił sie troche bo wszystko rozebrane w drobny mak no ale cóż a problem jednek był po stronie jakiejś zakichanej kostki to nie był bezpiecznik ani przekaźnik tylko jakąś kostkę gdzieś tam znalazł i jedna własnie jest od świateł drogowych i od awaryjnych osobno w piątek będe wiedział dokłądnie co to napisze może komuś sie przyda
no to to ustrojstwo od zmiany świateł drogowe czy mijania xd i to dziadostwo 70zł ^ ^ no fakt faktem światła są tylko trzeba przekaźniki pozakładać przy światłach bo nie wiadomo ile czasu to jeszcze polata ;p
no to to ustrojstwo od zmiany świateł drogowe czy mijania xd i to dziadostwo 70zł ^ ^ no fakt faktem światła są tylko trzeba przekaźniki pozakładać przy światłach bo nie wiadomo ile czasu to jeszcze polata ;p
A było na forum zapytać Na pewno taniej by było
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum