Witam może ktoś pomoże w ostatnich dniach zaobserwowałem obfite parowanie szyb w aucie i to zaczyna się jak silnik się rozgrzewa czyli właśnie złapał odpowiednią temp. wczoraj wymieniłem filtr kabinowy było ok ale niestety dziś ponownie auto zaparowało czym dłużej jadę tym bardziej zaparowane nie pomaga żaden nadmuch ani ciepły ani zimny ?????? Co z tym poradzić mam pewne podejrzenia ale wolałbym żeby to nie było to
Silnik: 2.0 ABA Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 27 Gru 2014 Posty: 112 Skąd: GWE
Wysłany: 2017-03-11, 22:15
Powody parowania szyb:
- dużo wilgoci(mokre dywaniki, wykładzina, filce pod wykładziną)
- brudne lub tłuste szyby(polecam wyczyścić denaturatem - jeden z najlepszych sposobów odtłuszczania szyb)
- uszkodzona/rozszczelniona nagrzewnica - wtedy w aucie czuć zapach płynu chłodniczego i wykładzina przy tunelu środkowym jest mokra
- nie drożny lub stary filtr kabinowy
Często również powodem parowania jest brak dostatecznej wentylacji lub cyrkulacji powietrza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum