Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Krótkie pytanie - krótka odpowiedź
Autor Wiadomość
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 23
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 140
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2017-11-22, 19:29   

tom cio napisał/a:
Do niczego, jest luzny :)

Przejrzałem wszystko dokładnie, nie ma u mnie żadnego luźnego przewodu. Ilość przewodów "wchodzących" do kostki równa się liczbie przewodów "wychodzących". Dorobić sobie to dorobię, tylko potrzebuje się dowiedzieć w którym miejscu oryginalnie znajduję się pin odpowiedzialny za temperaturę oleju? Dzięki.
Jakby ktoś mógł wskazać na tych zdjęciach, gdzie ten pin :)

 
 
pawel66600 
Pan i władca oktanów



Silnik: 1.8 AAM
Pomógł: 42 razy
Wiek: 27
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 1260
Skąd: Coniew
Wysłany: 2017-11-22, 21:31   

Wydaje mi się ze pin nr 7 zielono czarny :)
_________________
Vento OEM+
 
 
hotdriver 
Donator


Silnik: 1,9 TDI AJM
Pomógł: 48 razy
Wiek: 32
Dołączył: 14 Wrz 2013
Posty: 953
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-11-25, 23:04   

Wujek google i wpisuj wirring diagram vw golf3 lub vento oraz oznaczenie silnika i znajdziesz na schemacie wszystko
 
 
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 23
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 140
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2017-12-06, 20:08   

Czy w desce z golfa 3,5 cabrio schowek ma taką samą strukturę jak sama deska?
 
 
cobramas 



Silnik: 1.8 ADZ +
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 30 Lis 2014
Posty: 777
Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-12-07, 15:52   

zordi12, jestem pewny że w 99% ma taką samą;)

czyżbyś kupił deske bez poduchy? :P ja też miałem taki plan ale koszt poduszki wybił mi to z głowy ;)
_________________
VENCINKA :D

http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=17272
 
 
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 23
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 140
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2017-12-07, 16:16   

cobramas, że poduche ma to wiem. Pytam o schowek :P
 
 
cobramas 



Silnik: 1.8 ADZ +
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 30 Lis 2014
Posty: 777
Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-12-07, 16:20   

aaa przepraszam :) myślałem o poduszce :D

a schowek to nie wiem ;)
_________________
VENCINKA :D

http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=17272
 
 
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 23
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 140
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2017-12-07, 17:10   

cobramas, zdarza się ;) . Udało się dowiedzieć jakby kogoś interesowało, wg sprzedającego mi deche schowki były zwyczajne, czyli takie jak w zwykłych deskach.
 
 
pawel66600 
Pan i władca oktanów



Silnik: 1.8 AAM
Pomógł: 42 razy
Wiek: 27
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 1260
Skąd: Coniew
Wysłany: 2017-12-07, 20:28   

zordi12, nie były takie same jak w zwykłych :)
Od mk3 są w fakturze skóry, a cabrio ma taką po prostu strukturę.
Ja mam też tunel mk4 w wersji Last Edition na europę, wygląda jak USA i ma właśnie taką samą strukturę jak schowek, w dodatku ma chromowany zamek i guzik ręcznego. W pierwszych mk4 cabrio zamek schowka był czarny, dopiero w nowszych wprowadzili chrom.

_________________
Vento OEM+
 
 
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 23
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 140
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2017-12-07, 20:40   

pawel66600, dzięki ;) . Czyli wychodzi na to, że źle mi powiedział, tak więc odwołuje co pisałem w poście wyżej :)
 
 
Helu 
Ventofan



Silnik: 1.8
Wiek: 21
Dołączył: 30 Maj 2015
Posty: 99
Skąd: Praszka
Wysłany: 2018-01-18, 23:20   

Pany przymierzam się do kupna 2.8 vr6 jakieś rady na co uważać przy kupnie czego unikać. Jakieś rady ?
 
 
Helu 
Ventofan



Silnik: 1.8
Wiek: 21
Dołączył: 30 Maj 2015
Posty: 99
Skąd: Praszka
Wysłany: 2018-01-26, 18:01   

Potrzebuję informacji czy ten licznik pochodzi z VR6 ?

 
 
tom cio 
Ventka to mój dom!



Silnik: 16vT
Pomógł: 55 razy
Wiek: 24
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 2104
Skąd: Radzyń Chełmiński
Wysłany: 2018-01-29, 07:56   

Nie, ten licznik jest z abfa, vr6 ma obrotomierz do 7k i czerwone pole od 6,5k ten ma obrotek do 7,5k wiec 4cyl.
_________________
Moje Vento Coupe: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13676
 
 
Helu 
Ventofan



Silnik: 1.8
Wiek: 21
Dołączył: 30 Maj 2015
Posty: 99
Skąd: Praszka
Wysłany: 2018-01-29, 18:28   

Dzięki wielkie :)
 
 
wally44 
Zapalony Ventkarz
wally44



Silnik: 2.8 AAA
Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 387
Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2018-02-18, 20:40   

Witam takie male pytanko.Ile moga kosztowac takie felgi 15" i ile mozna za nie dac :)
_________________
wally44
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11702
 
 
Mack 
Zapalony Ventkarz



Silnik: 1.6 AEE
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-02-19, 17:39   

To imitacje skręcanych więc niewiele jak dla mnie
_________________

 
 
Helu 
Ventofan



Silnik: 1.8
Wiek: 21
Dołączył: 30 Maj 2015
Posty: 99
Skąd: Praszka
Wysłany: 2018-02-22, 18:57   

Pany szybkie pytanko. Jestem w trakcie swapa i mam rozkminę czy muszę zgłaszać do WK zmianę silnika czy mogę nadal popylać z 1.8 w dowodzie i w ubezpieczalni.
 
 
theority 
Vento 1,9 TDi



Silnik: 1Z
Pomógł: 45 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 2633
Skąd: Konin
Wysłany: 2018-02-23, 10:40   

Teoretycznie powinieneś to uczynić w praktyce mało kto to robi, ważne by zgadzał się rodzaj paliwa tj. wymieniając benzynę to lepiej też benzynę wsadzić.
_________________
Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło :)

Vento 2.0

Znajdż mnie na Facebook'u
 
 
wally44 
Zapalony Ventkarz
wally44



Silnik: 2.8 AAA
Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 387
Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2018-02-23, 18:55   

Ok dzieki Mack moze ktos ma jeszcze jakies zdanie??
_________________
wally44
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11702
 
 
Helu 
Ventofan



Silnik: 1.8
Wiek: 21
Dołączył: 30 Maj 2015
Posty: 99
Skąd: Praszka
Wysłany: 2018-02-23, 20:04   

Rodzaj paliwa zostaje taki sam chodziło mi o pojemność. Czyli puki co nie zgłaszam choć nie wiem czy słuszne
 
 
theority 
Vento 1,9 TDi



Silnik: 1Z
Pomógł: 45 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 2633
Skąd: Konin
Wysłany: 2018-02-23, 21:37   

U mnie jest TDi a w dowodzie TD i nie mam najmniejszego zamiaru tego zmieniać :) tańsze OC :D

Wally jak dla mnie to realnie 400 a maks 500 zł jak się trafi klient.
_________________
Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło :)

Vento 2.0

Znajdż mnie na Facebook'u
 
 
tom cio 
Ventka to mój dom!



Silnik: 16vT
Pomógł: 55 razy
Wiek: 24
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 2104
Skąd: Radzyń Chełmiński
Wysłany: 2018-02-24, 12:23   

Helu, wez pod uwage ze jakbys kiedys spowodowal kolizje/wypadek i rzeczoznawca stwierdzi ze dane w dowodzie nie ida w parze z rzeczywistoscia to moze potem wystapoc o regres i ty bedziesz placil za naprawe tego drugiego auta. Pozatym wchodza te nowe przeglady w czerwcu i moze byc ciezko vrke na 1.8 przybic.
_________________
Moje Vento Coupe: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13676
 
 
vwjanekvento 
Donator



Silnik: 1.8 GL
Pomógł: 29 razy
Wiek: 29
Dołączył: 08 Kwi 2012
Posty: 2763
Skąd: FZA
Wysłany: 2018-02-24, 12:41   

tom cio z tego co czytalem to jedynie zaplacimy 26zl wiecej, noi jak ktos nie zrobi przegladu 30 dni po terminie to wtedy musi auto wiesc do stacji wyznaczonej przez 'panstwo' i zaplacimy wtedy jedyne 250zl ;)
_________________
“Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec”
Moj projekt Jetta III
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=12334
Grupa Lubuska
http://forum.vwvento.org/viewforum.php?f=60
 
 
tom cio 
Ventka to mój dom!



Silnik: 16vT
Pomógł: 55 razy
Wiek: 24
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 2104
Skąd: Radzyń Chełmiński
Wysłany: 2018-02-25, 09:52   

vwjanekvento, "jedynie"? Podjedz na stacje diag. i pogadaj z diagnosta ;) Akurat helu jest w o tyle dobrej sytuacji, ze ten silnik wystepowal w vento seryjnie to wbije w dowod bez problemu jesli bedzie chcial. Gorzej np bedzie z r32 bo bedxiesz potrzebowal opinie rzeczoxnawcy pzm i dopiero z nia na przeglad.
_________________
Moje Vento Coupe: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13676
 
 
vwjanekvento 
Donator



Silnik: 1.8 GL
Pomógł: 29 razy
Wiek: 29
Dołączył: 08 Kwi 2012
Posty: 2763
Skąd: FZA
Wysłany: 2018-02-25, 12:41   

Choc nie ukrywam ze jest gorzej przejsc przeglad. Jak kupilem Bore i byla jeszcze na tablicach DSW po otwarciu bramy widzialem nietega mine diagnosty. Stacja na ktora zawsze jezdze ventem ale akurat tego dnia nie bylo tego Pana co mi vento sprawdza. Wiecie co? Bora nie przeszla przegladu :diabełek: Tak mi przetrzepal auto ze szok, nawet kola mi pompowal :diabełek: Ale jest jedno ale jesli chodzi o Bore to akurat dobrze ze ja tak przetrzepal bo to musi jezdzic daleko i bezpiecznie ;) Venta niech lepiej tak nie trzepie :diabełek:
_________________
“Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec”
Moj projekt Jetta III
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=12334
Grupa Lubuska
http://forum.vwvento.org/viewforum.php?f=60
 
 
wally44 
Zapalony Ventkarz
wally44



Silnik: 2.8 AAA
Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 387
Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2018-02-25, 13:01   

Theority oto wlasnie mi chodzilo bo kolo chcial 9stow i to mi sie wydawalo troche za duzo :)
_________________
wally44
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11702
 
 
sebastian_l 
Niedzielny kierowca


Silnik: 2.0 8v2E
Dołączył: 21 Paź 2014
Posty: 62
Skąd: Zawada
Wysłany: 2018-03-08, 21:35   

Witam jak sprawdzić silnik szyby kierowcy ( do których pinów wpiąć się na krótko kostka przy silniczku)?
 
 
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 23
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 140
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2018-03-09, 23:27   

Przy tylu pinach w silnikczku raczej nie radziłbym kombinować podłączaniem "na krótko". Powiedz lepiej jakie masz objawy nie działania?
 
 
tom cio 
Ventka to mój dom!



Silnik: 16vT
Pomógł: 55 razy
Wiek: 24
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 2104
Skąd: Radzyń Chełmiński
Wysłany: 2018-03-10, 08:57   

Theority, on chyba pamietal ktore podlaczac ;) albo przepnij sie na strone pasazera jesli tam dziala ;)
_________________
Moje Vento Coupe: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13676
 
 
sebastian_l 
Niedzielny kierowca


Silnik: 2.0 8v2E
Dołączył: 21 Paź 2014
Posty: 62
Skąd: Zawada
Wysłany: 2018-03-10, 14:15   

Już grzebałem w wtyczce od przyciski i szyba pasażera działa Ok a kierowcy cisza .
 
 
theority 
Vento 1,9 TDi



Silnik: 1Z
Pomógł: 45 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 2633
Skąd: Konin
Wysłany: 2018-03-11, 13:43   

sebastian_l, użyj szukajki forumowej :) tematów o szybach mamy już ponad 10 :)

_________________
Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło :)

Vento 2.0

Znajdż mnie na Facebook'u
 
 
sebastian_l 
Niedzielny kierowca


Silnik: 2.0 8v2E
Dołączył: 21 Paź 2014
Posty: 62
Skąd: Zawada
Wysłany: 2018-03-12, 22:28   

Opanowane ,chyba słaby styl w wtyczce drzwi i jeden przełamany kabelek.Moja rada mierniki i sprawdzić wtyczkę po obu stronach ,kable od szyb to wtyczka na 8 pinów.
 
 
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 23
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 140
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2018-03-25, 16:08   

Witam, gwint z 3,5 cabrio pasuje do venciaka?
 
 
tom cio 
Ventka to mój dom!



Silnik: 16vT
Pomógł: 55 razy
Wiek: 24
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 2104
Skąd: Radzyń Chełmiński
Wysłany: 2018-03-29, 11:20   

Tak, jest ten sam.
_________________
Moje Vento Coupe: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13676
 
 
Helu 
Ventofan



Silnik: 1.8
Wiek: 21
Dołączył: 30 Maj 2015
Posty: 99
Skąd: Praszka
Wysłany: 2018-04-30, 19:52   

Ma ktoś schemat, opis pinów ECU do vr6 AAA ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Strona wygenerowana w 8,2 sekund. Zapytań do SQL: 12