Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Paweł J.
2008-04-22, 16:22
CLIMAtronic - jak to działa???
Autor Wiadomość
markus 
Ventofan



Silnik: 1.9 TDi
Pomógł: 2 razy
Wiek: 39
Dołączył: 14 Kwi 2007
Posty: 176
Skąd: Zielonka
  Wysłany: 2007-04-17, 17:47   CLIMAtronic - jak to działa???

Mam pytanko dotyczące Climatronic'a w Vento 1.9 TDi Podobno jest to również komputer pokładowy tzn. pokazuje spalanie itp., itd. Czy ktoś mógł by mnie w jakiś sposób poinstruować w tym temacie, bo jestem kompletnie "zielony" Z góry dziękuję :)
 
 
jaca 
Pan i władca oktanów
jacawil


Silnik: 2e
Pomógł: 25 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Maj 2006
Posty: 924
Skąd: Ostróda
Wysłany: 2007-04-17, 20:16   

Climatronic jest to klimatyzacja z precyzyjnym ustawianiem temperatury
_________________
Red bull tańczy

http://pl.youtube.com/watch?v=yC2PNih4aXo
 
 
sebastian 
Vento to ja!
Bora


Silnik: 1.9 TDI
Pomógł: 144 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 5840
Skąd: FZA
Wysłany: 2007-04-17, 23:19   

A czy mógłbym normalnie wywalić mo modół therotronicka i zainstalować climatronic? czy nie bardzo? trzeba cos przy tym jeszcze robić?
_________________
Zielony borowik...
 
 
yahoo 
Zapalony Ventkarz
W11



Silnik: AAZ
Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Dołączył: 07 Mar 2007
Posty: 410
Skąd: Włocławek/Pruszków
Wysłany: 2007-04-17, 23:20   

elektronicznie oczywiście :OK: w climatronicu masz wyświetlacz, który informuje o ustawionej temperaturze we wnętrzu auta oraz przyciski do regulacji klimy zamiast pokręteł, jak w zwykłej klimie
_________________
[*][*][*] SZPIKER
 
 
Gavel 
detektyw forumowy



Silnik: TDI 1Z+
Pomógł: 52 razy
Wiek: 37
Dołączył: 10 Mar 2006
Posty: 3282
Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-04-17, 23:33   

sebastian napisał/a:
A czy mógłbym normalnie wywalić mo modół therotronicka i zainstalować climatronic? czy nie bardzo? trzeba cos przy tym jeszcze robić?

móc możesz ale nie będzie działało ;)
climatronic to po prostu bardziej zaawansowana klima a thermotronic to tylko zwykły nawiew "wzbogacony" o czujnik
_________________
Gość witaj na forum :hejka:
Mandaryna by Gavel powered by TUNE-UP
Zarabiaj poprzez klikanie razem ze mną !!
 
 
Polibo 
Ventomaniak
Vento rządzi !!!


Pomógł: 4 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Lip 2006
Posty: 530
Skąd: Jelenia Dziura
Wysłany: 2007-04-18, 00:20   

sebastian,

tylko po co?? same z nim problemy jak zauważylem
_________________
vw vento 1.8 (55Kw) glx
 
 
Dzolo 
Ventomaniak



Silnik: Turbo Bena
Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 747
Skąd: Aleksandrów Kuj
Wysłany: 2007-04-18, 01:11   

Polibo napisał/a:
tylko po co??


Fajniej wygląda. ;)
 
 
Polibo 
Ventomaniak
Vento rządzi !!!


Pomógł: 4 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Lip 2006
Posty: 530
Skąd: Jelenia Dziura
Wysłany: 2007-04-18, 07:58   

to sam panel i już jest :OK:
_________________
vw vento 1.8 (55Kw) glx
 
 
ramzesdebno 
Kierowca eLki


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 27
Skąd: debno
Wysłany: 2007-04-18, 14:56   

akutat mam climatronic w swoim vencie a ojciec w passacie fajna rzecz ustawiam sobie dokładnie temperature,gdzie ma być nadmuch a gdzie nie,ile jest na dworze stopni,cyrkulacja powietrza itd. a założyc tego o tak sobie nie można bo nagrzewnica jest inna niż w klimatyzacji manualnej!!
 
 
spyro 
www.vwvento.org



Silnik: 1,8 90KM B+G
Pomógł: 158 razy
Wiek: 36
Dołączył: 05 Mar 2006
Posty: 12924
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-18, 19:52   

Założyć można wsyzstko, kwestia ceny. Tylko czy warto włożyć wartość auta w climatronic? Rzecz cudowna, bardzo przydatna i bajerna, ale pierońsko droga gdy kupujesz auto i gdy chciałbyś założyć.
Climatronic to poprostu automatyczna klimatyzacja, czyli nie sterujesz sobie pokrętłami jak w manualnej, tylko tak jak napisał ramzesdebno pełna automatyka, ustawiasz sobie jaka temp w którym miejscu i już... Dlatego tez w Vento za dużo nie ma takiego bajeru bo aktualnie kupując nowe autko za klime automatyczną płaci się koło 10 tysi a za manuala max 4.
_________________
VW Vento 1992 r. 1.8 (66 kW)
Gość, zapraszamy do Stowarzyszenia Miłośników VW Vento
Jeśli pomogłem Ci to wciśnij proszę
 
 
Swistakes 
Już prawie mieszkam w Ventce



Silnik: 2E
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 1846
Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2018-06-28, 09:25   

Odkopie temat, co trzeba wlozyc do zwyklej klimy zeby wsadzic ten panel , jakie sa roznice przy manualnej klimie
_________________
Moja Ventka i byle
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=18137
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=14233
http://forum.vwvento.org/...der=asc&start=0
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=9585
 
 
tom cio 
Ventka to mój dom!



Silnik: 16vT
Pomógł: 55 razy
Wiek: 24
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 2104
Skąd: Radzyń Chełmiński
Wysłany: 2018-06-28, 23:31   

Jesli masz recxna klime to niech jest ;) Przy climatronicu masz do wymiany cala nagrzewnice spod deski, kratki nawiewu srodkowe, czujnik naslonecznienia no i ta cholerna elektryke. Znam kilka osob ktore wkladaly clomatronic do mk3 i kazda jedna zapytana czy zakladalaby drugi raz mowi nigdy wiecej nie chce tej elektryki widziec :)
_________________
Moje Vento Coupe: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13676
 
 
Swistakes 
Już prawie mieszkam w Ventce



Silnik: 2E
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 1846
Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2018-06-29, 04:55   

Oo taka odpowiedz mi chodzilo, dzieki wielkie, narazie pytam tylko orientacyjne, moze w przyszlosci ...
_________________
Moja Ventka i byle
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=18137
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=14233
http://forum.vwvento.org/...der=asc&start=0
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=9585
 
 
tomek87 
Pan i władca oktanów



Silnik: 1.9 GTD AAZ
Pomógł: 36 razy
Wiek: 30
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 1319
Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2018-06-29, 07:43   

Swistakes, do wymiany jest to co tom cio, napisał, wiadomo jak trzeba wszystko kupić to może i nie warto, ale jakby graty były za grosze to ja bym robił bez zastanowienia, wygoda w użytkowaniu jest nieporównywalna.
_________________
Moja Ventka :D http://forum.vwvento.org/...?t=2800&start=0
 
 
wally44 
Zapalony Ventkarz
wally44



Silnik: 2.8 AAA
Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 387
Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2018-06-29, 18:23   

Ja wlasnie w swoja wlozylem 1400zl a juz mialem zamontowana ale teraz jest chlodniutko :D
_________________
wally44
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11702
 
 
hotdriver 
Donator


Silnik: 1,9 TDI AJM
Pomógł: 48 razy
Wiek: 32
Dołączył: 14 Wrz 2013
Posty: 953
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-06-29, 20:49   

Jak zakladalem i tragedii nie ma ale drugi raz bym nie robil :P
 
 
wally44 
Zapalony Ventkarz
wally44



Silnik: 2.8 AAA
Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 387
Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2018-06-29, 23:09   

A sorki zapomnialem jeszcze o zaworze rozpreznym (choc niepotrzebnie), i odgrzybianiu +150 :(
_________________
wally44
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11702
 
 
Swistakes 
Już prawie mieszkam w Ventce



Silnik: 2E
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 1846
Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2018-06-30, 10:36   

No klima to klima, u mnie na tej manualnej zmierzyli mi 3 stopnie w srodku, smiali sie ze juz snieg zaczynal padac
_________________
Moja Ventka i byle
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=18137
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=14233
http://forum.vwvento.org/...der=asc&start=0
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=9585
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13