Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
MFA błędne spalanie
Autor Wiadomość
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 155
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2019-05-28, 11:10   MFA błędne spalanie

Witam,
Temat stary, wałkowany sto razy ale odpowiedzi nigdzie nie znlalazłem. Do rzeczy, jakiś czas temu zamontowałem mfa, ale bez licznika. Szukałem i znalazłem taki jaki mi pasował, producent VDO, po montażu okazało się, że wszystko hula prócz spalania - pokazuje 0.0. Myślę sobie przejrze wszytskie połączenia, być może się gdzieś pomyliłem. W międzyczasie oddałem go na korekcję przebiegu względem oryginalnego. Po ponownym zamontowaniu chwilę podziałał, ale niedługo potem umarł obrotomierz, a przy próbie naprawy, moj błąd zespsuł się i wskaźnik paliwa :D . Po długim poszukiwaniu kupiłem drugi, tym razem motometer. Po montażu spalanie tym razem wynosiło 99.9. Jak jadę dłuższą chwilę "eską" to spada do okolic 89, ale zaraz i tak wraca do 99.
Tu proszę o pomoc w znalezieniu przyczyny. Dodam ze oba liczniki od 2.0 z takim samym dpn jak mój oryginalny. Z góry dzięki.
 
 
theority 
Vento 1,9 TDi



Silnik: 1Z
Pomógł: 47 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 2687
Skąd: Konin
Wysłany: 2019-05-28, 16:53   

Hej, pod sterownik silnika podłączyłeś się zgodnie z ogólnym opisem?
_________________
Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło :)

Vento 2.0

Znajdż mnie na Facebook'u
 
 
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 155
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2019-05-28, 21:11   

No wydaje mi się że tak. Pin 26 z licznika do pin 27 w ecu. W najpopularniejszym temacie odnośnie montażu mfa przewinął się post o pinie 10 w ecu w przypadku sterownika siemensa, ale w silniku 1.6.
Tak sobie jeszcze myślę, czy przyczyną może być przepływomierz? Ostatnio wyrzuca mi jego błąd.
 
 
theority 
Vento 1,9 TDi



Silnik: 1Z
Pomógł: 47 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 2687
Skąd: Konin
Wysłany: 2019-05-29, 21:57   

zordi12 napisał/a:
czy przyczyną może być przepływomierz?

tak
_________________
Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło :)

Vento 2.0

Znajdż mnie na Facebook'u
 
 
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 155
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2019-05-29, 22:18   

To w takim razie muszę się postarać o nowy. A tak przy okazji, celować w używkę oem, czy jakiś sensowny zamiennik?
Ostatnio z ciekawości dowiadywałem się o cenę nowego w serwisie, cena po dobrych zniżkach 1,5 tys :D
 
 
tom cio 



Silnik: 16vT
Pomógł: 57 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 2160
Skąd: Radzyń Chełmiński
Wysłany: 2019-05-29, 23:13   

Uzywke kupuj, jednak jak masz 2e to moze buc ciezko o taka.
_________________
Moje Vento Coupe: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13676
 
 
theority 
Vento 1,9 TDi



Silnik: 1Z
Pomógł: 47 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 2687
Skąd: Konin
Wysłany: 2019-05-30, 10:29   

tom cio napisał/a:
Uzywke kupuj, jednak jak masz 2e to moze buc ciezko o taka.

Od BMW też pasują, jednakże teraz nie pamiętam który model.

Jest też firma na pomorzu co regeneruje te przepływki.

Tak czy siak, google :)
_________________
Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło :)

Vento 2.0

Znajdż mnie na Facebook'u
 
 
Swistakes 
Już prawie mieszkam w Ventce



Silnik: 2E
Pomógł: 3 razy
Wiek: 27
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 1913
Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2019-06-04, 10:06   

Jak dorwiesz i zalozysz to daj znac czy dobrze pokazuje bo mam ten sam motor i spalanie 99.9
_________________
Moja Ventka i byle
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=18137
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=14233
http://forum.vwvento.org/...der=asc&start=0
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=9585
 
 
zordi12 
Ventofan



Silnik: 2.0
Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 155
Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2019-06-05, 21:32   

Swistakes napisał/a:
Jak dorwiesz i zalozysz to daj znac czy dobrze pokazuje bo mam ten sam motor i spalanie 99.9

U mnie motor agg, także prawie to samo :P , ale nie ma problemu, dam znać.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12