Jak w temacie - wymieniam pompe paliwa. Odkrecilem tą plastikowa obręcz, ktora trzyma dekiel od pompy. Ale jak sama pompe wyciagnac z dna baku? Podobno trzeba przekręcic mocno w lewo - ale tam jest mocny opor, boje sie ze ja ułamie. Prosze o pilną poradę.
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2007-09-18, 20:08
A więc wymontowanie pompy paliwa:
1.Odłączyć akumulator
2.Podnieść wykładzinę podłogi bagażnika
3.Odłączyć złącza elektryczne
4.Oznaczyć sobie przewody doprowadzenia i powrotu paliwa do silnika i je odłączyć
5.Można zaślepić te odłączone przewody wtedy mamy pewność że żaden papruch tm nie wpadnie
6. Odkręcić nakrętkę mocowania zespołu czujnika poziomu paliwa i pompy (to taka duża na wierzchu, może być mocno dokręcona, tak było u mnie ale jest to możliwe )
7.jak już odkręcisz tą nakrętkę to możesz wyjąć pompę
UWAGA!
Montaż zespołu w odwrotnej kolejności
powodzenia
[ Dodano: 2007-09-18, 20:13 ]
Zapomniałem napisać żebyś uważał jak będziesz wyciągał pompę, bo pod tym dekielkiem na wierzchu w środku też są przewody gumowe Można wtedy zepsuc sobie pompe bo może się urwac któryś z plastikowych króćców na pompie awtedy po za tym bez zmian
nic trudnego ja dokładnie tydzien temu wymieniałem jak juz zrobisz tak jak ci napisał misiek to jeszcze niewszystko trzeba włozyć reke do środka złapać całą obudowe pompki i zrobić ruch tak jak byś słoik odkręcał i wtedy masz wszystko nawierzchu a nastepnie wyjmujesz 3 spinki gumowe zdejmujesz czujnik wskazywania paliwa i nastepnie trzeba rozpiąc dolną cześć od górnej i wtedy dojdziesz do samej pompki a pózniej to juz ci pójdzie ja miałem troche problem z zapieciem orginalnych opasek ale jakoś poszło teraz cyka jak zegarek i to na tyle pozdrawiam
[ Dodano: 2007-09-18, 23:16 ]
i butla z gazem w kole w niczym nie przeszkadza niewiem jak z butla na wierzchu myśle ze tez nie bedzie problemu no chyba ze ktos ja zamontowaw w miejscu dojscia do pompki a to juz gorzej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum