Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-10-16, 12:21
andrzejroberts napisał/a:
Czy może być to antena
w Vento to właśnie jest antena
no chyba że montowali w niektórych przypadkach też w błotniku
ale możliwe że poprzedni właściciel nie wiedział o antenie w szybie i chciał sobie sam zrobić antenę i wstawił sobie taki błotnik
albo miał jakąś stłuczkę i wymienił na błotnik na taki jaki znalazł
możliwości jest wiele - najważniejsze żeby radio Ci dobrze odbierało
Sądzę że ta antena w błotniku to jest od początku chociaż różnie mogło być. Ale muszę zaobserwować że radioi było fabrycznie zamontowane typu ALPHA. Więc trudno zgadnąć. Nie wiem, auto przyjechało z niemiec w 2004 roku a w polsce jestem 2 właścicielem. Antena wygląda na orginalnie zamontowaną, więc nie wiem. A może być tak że one są ze sobą połączone?? POZDRAWAIM
antena tak jak koledzy pisali jest w tylnej szybie, z tego co pamietam to w Vento do '93r antana byla w blotniku a potem ja schowali, ale moge sie mylic, ja mam koncowke ekranowa i probowalem podlaczyc z przejsciowka na ISO ale kiepsko zbieralo za to jak wcisnalem koncowke ekranowa w gniazdo ISO w radiu to bylem mile zaskoczony, zbiera bez zadnych szumow i trzyma sie dosc stabilnie
ja mam z 92 i mam w szybie tylnej, także to chyba od czego innego zależało...
oups... jesli tak to widac bylem w bledzie ale serio mialem wrazenie ze to zalezne bylo od wieku samochodu, aczkolwiek teraz sobie przypomnialem, ze widzialem pare modeli z antena na dachu... chyba ze to samorobki jakies... ktoz to wie
Ja miałem w błotniku antenę teleskopową (Vento z XII 1997), ale badyla usunąłem... teraz zastanawiam się czy podłączać antenę z tylnej szyby czy też zamontować wewnętrzną np. w słupku. Jak sądzicie? Co będzie lepszym rozwiązaniem? Interesuje mnie jak najlepsza jakość odbioru. Pozdrawiam...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-10-21, 23:47
zrób tak aby jej nie było widać - dla mnie Ventka ładniej wygląda jak jej nie ma a jak założysz separator jak Spyro mówi to jakość odbioru powinna być wystarczająca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum