Witam proszę o radę moja ventka to 1,8 benz. i czy zakładać gaz czy nie ?, chodzi mi jak się ventki zachowują na gazie i czy niema z tego powodu zbyt wielu problemów
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-10-15, 18:41
nie ma problemow jak zalozysz dobra instalacje w dobrym zakaldzie .. a zakladac czy nei to pytanei do ciebei nei do nas.. jak cie stac jezdzic na benzynei nie zakladaj.. chcesz oszczedzac i masz zmaiar min rok smigac autem to zakladaj...
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Ja do swojego Vento założyłem gaz we wrześniu tego roku. Silnik mam w dobrym stanie. Przejechałem już prawie 1,5 tys km i muszę udać się na regulację. Koszt 1600zł, ale nie ma o czym mówić, jest dużo taniej niż na benzynie. Żałuję tylko, że go wcześniej nie zagazowałem. Myślę, że po roku mi się wróci instalacja. Tak więc ja polecam.
Przy monowtrysku można spokojnie smigać na instalce ze śrubą. Inna sprawa że w każdym warsztacie będą Ci zakładać do Vento instalke z kompem bo taki jest wymóg przepisów teraz.
Co do samej awaryjności czy dynamiki jazdy - komp nie służy do dodawania mocy także nie bardzo rozumiem co miałoby się zmienić w osiągach samochodu...
Do silnika 1.8 (ABS, AAM itd) LPG bardzo dobrze pasuje. Mikser z gazu jest tam umieszczony bezpośrednio przy puszce wtryskiwacza także wiele sie nie zmienia w stosunku do serii. Dalej jest to bardzo prosty układ.
Ja polecam, spala mi 10l/100km - ostatnio troszkę więcej , ale jednak opony 215/40 nie pozostają bez wpływu...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-10-21, 18:53
YACA napisał/a:
komp nie służy do dodawania mocy także nie bardzo rozumiem co miałoby się zmienić w osiągach samochodu...
no widzisz, przy śrubi zawsze nastawiają aby było oszczędnie, czyli śruba podkręcona, mniejsze spalanie al dynamika do du...
Komp daje sterowanie pełne przez niego czyli dorzuca tyle gazu ile chce silnik...
Jakby mi salał 10 gazu to bym z radości skakał, bo nigdy nie miałem takiego wyniku, nawet na 14stkch, ale swoją drogą po mieście nigdy nie udało mi się zejść poniżej 13 na setkę gazu...
Wysłany: 2007-10-21, 19:35
spyro jak dobra instalka i ktos umei top wyregulowac to czy sruba czy silniczek krokowy jezdzic bedzie tak samo i palic podbnie mi vr lepiej na srubie jezdzil i mneij palil niz na krokowcu!
www.mapet-TUNING.com
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-10-21, 21:33
No ja muszę własnie chyba jechać do regulacji bo cholera 18 litrów na poczciwy 1,8 90 kucy to za dużo Co prawda Łódź w tej chwili to jedna wielka przebudowa a co za tym idzie wszędzie stoi się godzinami w gigantycznych korkach, ale 18 litrów to za dużo... Chociaż jeździ wyśmienicie fura, ale 220 km na zbiorniku gazu to za mało
Wysłany: 2007-10-21, 21:40
ja pitole to moj vr mniej pali!!! golf z silnikiem 1.8 palil mi max 10,5 po lodzi w korkach... spyro musisz miec jakas kiszowata instalke alebo zakaldana przez dupe nie fachowca bo to niemozliwe ze takei spalanie mimo korkoow bo tez stooje i to az tyle nei pali!!
www.mapet-TUNING.com
Wysłany: 2007-10-21, 22:30
Instalka Lovato więc nie jest zła. Ale świeżo co nowy parownik i nowe sterowanie kompem, więc może coś się rozregulowało, kazali po tysiącu km podjechać ale ciągle nie mam kiedy, w tym tygodniu podjadę i będzie wiadomo o co biega. Ogólnie odkąd założyłem te fele i szerokie kapcie to zaczął dużo palić... A 10,5 litra lpg to mało realne po mieście skoro 10-11 benzyny mi wciągał po mieście
18l przy 1.8 90KM masakrycznie duzooo!! mam identyczny silnik i pali (w zaleznosci od jazdy) od 9.5 litra do 12 max gazu! i z gory mówie ze nie jestem zawalidroga! tak sie zastanawiałem ile pali vr ale z tego co czytałem to nie jest duzo!
Acha! no to niezle! moje autko sie tak nie rozbuja 170km/h tyle co niby fabrycznie daja! niewiem moze cos z nim nie tak bo wiem ze szybciej sie bujali takimi maszynami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum