Witam Panowie i Panie. Od niedzieli bede posiadaczem Vento 1,9 D 92r. Ventke sprowadzil znajomy, w niedziele je odbieram. Mam kilka pytan dotyczacych nowego nabytku. Zielony całkiem nie jestem bo smigalem ostatnie 3 latka golfem II zagazowanym. Teraz przyszedł czas na diselka. Ventke juz obejrzalem. Błotnik (przedni) do małych poprawek lakierniczych, drzwi rowniez. Silnik nie kopci (obejrzal kumpel co jezdzi pare lat takim) zbiera sie fajnie (tak mowil). Teraz pytanka
- nie pokazuje temperatury na wskazniku grzeje ale nie pokazuje; czy to czujnik ? czy cos moze byc powazniejszego i go specjalnie ,,wyłaczyli"
- co jeszcze sprawdzic ?
- karoserje obejrzal lakiernik stwierdzil ze jest delikatnie pykniety, ale robiony przez fachowy serwis niemiecki
- mam zimowki 185/70 R 14 kawał kapcia czy do Ventki podejdzie ?
Za wszelkie sugestie, podpowiedzi, rady i porady przy najblizszej okazji )
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2007-10-25, 11:45
1. pasek rozrzadu do wymiany....cokolwiek by ci tam nie mowil sprzedawca caly kompecik z rolkami, itp. koszt jakies 500-600zl z robota.
2. olej i filtry do wymiany
3. i teraz mozesz sie zajac innymi *^%#$*&$. sprawdzic swiece zarowe i aku bo zima idze. zimowki.... zalezy jakie masz felgi bo jak 13 to nie podejdzie a jak 14 to czemu nie.
1. pasek rozrzadu do wymiany....cokolwiek by ci tam nie mowil sprzedawca caly kompecik z rolkami, itp. koszt jakies 500-600zl z robota.
2. olej i filtry do wymiany
3. i teraz mozesz sie zajac innymi *^%#$*&$. sprawdzic swiece zarowe i aku bo zima idze. zimowki.... zalezy jakie masz felgi bo jak 13 to nie podejdzie a jak 14 to czemu nie.
Olej, filtry, swiece to norma. Bator jest w miare nowy ale tez do sprawdzenia. Samochod bedzie spal w garazu wiec bedzie gitara. Fele sa 14-tki ale ten kapec mnie meczy 185/70 czy podejdzie . Pasek rozrzadu rolki itp. obejrze i jak cos to wymienie
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-10-25, 15:07
piru napisał/a:
. Pasek rozrzadu rolki itp. obejrze i jak cos to wymienie chytry
ile byś nie oglądał to za dużo nie zauważysz. Ni da się określić wizualni czy pasek rozrządu do wymiany. Poprostu go wymień i już. Taniej to zrobisz niż Kovval pisze, on w Warszawie się stołuje,a tam ceny kosmos
Koniecznie wymień rozrząd co byś nie płakał potem. Niski koszt a masz święty spokój.
Kosmiczna cena jak za wymiane paska i rolki! mnie wyniosło 200 zł (hmm:rolka,pasek, uszczelka pod pokrywa klawiatury, uszczelniacz na rozrzadzie+robocizna na warsztacie ) a tak pozatym posprawdzać elemey zawieszenia, mimo ze sprowadzany zza granicy! no i w droge he <a oponki wejda na bank tylko troszke duzy profil> POZDRAWIAM!
Silnik: 1,8 ABS 90 K Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 334 Skąd: Skarzysko Kamienna
Wysłany: 2007-10-26, 08:41
Rowniez gratuluje Sruba."Fele sa 14-tki ale ten kapec mnie meczy 185/70 czy podejdzie"Podejdzie na 14 bez problemu.Sam takie mialem.Termam 15' i 195/50/15
_________________ Na początku był chaos potem ktoś stworzył VENTO...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum