Mam pytanie, mam szyberdach elektryczny, niestety uszkodzony (pęknięta prowadnica) no i od tej chwili delikatnie przecieka. Zastanawiam się czy może pójść do mechanika żeby jakąś uszczelkę na razie wstawił, bo nie stać mnie na naprawę (facet w jednym warsztacie zaśpiewał mi 800 zł za naprawę). Czy może ktoś ma jakiś propozycję naprawy lub wymiany??
Mam ten sam problem. w moim Ventosie trzeba zdjąć całą podsufitkę żeby sprawdzić co jest nie tak z szyberdachem i czemu przecieka.Miałem udrażniane wszystkie przewody i na chwilkę to pomogło. Potem,po deszczu woda dostawała sie jakimś cudem do środka.Postanowiłem -za namową kolegów-posiadaczy Ventek, uszczelnić szyberdach silikonem i na wiosnę postaram sie naprawić ta usterkę.
_________________ Skąd sie bierze ta cho...na woda w moim aucie??? Oto jest pytanie :/
lewa prowadnica, tam widać pęknięcie, i jak zamykam to się właśnie lewa strona nie domyka, trochę przecieka ale do środka się nie dostaje. Nie wierzę,żeby naprawa kosztowała aż 800 zł. Facet co chciał naprawić to cwaniak, zobaczył obcy numer rej i pewnie temu zaśpiewał 8 stów. Powiedziałem dziękuję, do widzenia.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-11-18, 18:29
Robson napisał/a:
Mam ten sam problem. w moim Ventosie trzeba zdjąć całą podsufitkę żeby sprawdzić co jest nie tak z szyberdachem i czemu przecieka.Miałem udrażniane wszystkie przewody i na chwilkę to pomogło. Potem,po deszczu woda dostawała sie jakimś cudem do środka.Postanowiłem -za namową kolegów-posiadaczy Ventek, uszczelnić szyberdach silikonem i na wiosnę postaram sie naprawić ta usterkę.
Pomógł: 7 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Maj 2006 Posty: 101 Skąd: Leżajsk
Wysłany: 2007-11-19, 16:14
Za 8 stów, to pewnie nowy szyber chciał Ci założyć. Z prowadnicą to temat był już wałkowany wiele razy i jest wszystko ładnie opisane.
Robson napisał/a:
za namową kolegów-posiadaczy Ventek, uszczelnić szyberdach silikonem
Ładni to koledzy co takie sposoby Ci podają
To już lepiej taśmą sobie zaklej to przynajmniej Ci rdza dachu nie zje. Ale na poważnie - nie pakuj tam silikonu, tylko zobacz sobie może masz gdzieś pęknięcie na ramie szyberka, albo odczepiła Ci się ta plastykowa rynienka co ma łapać wodę z tylnej krawędzi. A może kapie na połączeniu wężyka z szyberkiem. To że masz pękniętą prowadnicę to nie jest powód przecieków. Musiałaby być centymetrowa dziura żeby przeciekało do środka. Wszystko inne powinny odprowadzić rynieki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum