Wysłany: 2007-12-11, 14:12 huczenie
mam problem z vento 1,8 benzyna przy prenkosci od55 do 60 mam wielkie huczenie jak jade szybcie przestaje ale kiedy zwalniam do 60 znowu huczy co to moze byc ?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-12-11, 16:20
To na pewno łożyska. Sam to przechodziłem zarówno przód jak i tył. Przy tych prędkościach zaczyna się huczenie. Potem bedzie już cały czas huczało. Wymiana tyłu jest tańsza. Z robocizną 100zł na pewno nie przekroczy. Z tego co pamietam u mnie z robocizna to coś 60-70-zł wyszło. Z przodu są droższe. Ponad 100zł same łożyska. Tu nie radzę oszczędzać tylko dołożyć te 30-40zł i będziesz miał pewność że nie zawiodą. Przy wymianie przednich łożysk mechanicy idą na skróty a potem trzeba jechać na ustawianie zbieżności. Aby temu zapobiec mechanik (dobry mechanik) powinien wykręcić także amortyzator i będzie git. Ustawianie zbieżności będzie zbyteczne. Jednak jest to dodatkowe zajęcie i niektórzy to olewają. Dlatego zwróć też i na to uwagę.
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2007-12-12, 17:57
Tygrysisko napisał/a:
(dobry mechanik) powinien wykręcić także amortyzator i będzie git. Ustawianie zbieżności będzie zbyteczne. Jednak jest to dodatkowe zajęcie i niektórzy to olewają. Dlatego zwróć też i na to uwagę.
Czyli jak będę robił przód łożyska to powiedzieć mechanikowi żeby też amorki odkręcił czy to tylko jeśli chodzi o tył Niedawno robili mi tył ale amorów nie odkręcali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum