Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-01-01, 15:29
Ja wymieniałem wszystkie amory w sierpniu. Kupiłem sobie olejowe Kayaba (KYB). Za wszystkie zapłaciłem ok 450 zł. Na zakup nie narzekam dobrze działają. Aha to jest cena razem z nowymi odbojami gumowymi i osłonami.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-01-01, 17:13
Odradzam kupowanie tych wynalazków po 64zł. Przerobiłem to na własnej skórze. Kup monroe, sachs,kayaba,albo inne,ale znanej firmy, i nie patrz, że będą droższe od wynalazków, bo pózniej i tak wymienisz, ale drożej Cię to bedzie kosztowało.Więć teraz lepiej zbytnio nie oszczedzaj, a pojeżdzisz długo i bez problemu.Na tanie amory trzeba uważać.
[ Dodano: 2008-01-01, 17:14 ]
Niewiarygodnie niska cena i jakość również. Nie daj się naciągnąć.
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2008-01-01, 17:45
ja rok temu podobnej firmy HARD montowalem koledze na tyl do seata toledo i jezdzi caly czas i jest wszystko w porzadku jedyna wada to ze na orginalnej sprezynie podiusl mu sie tyl o jakies 4-6cm i moze sie to nie podobac
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-01-01, 17:50
Też miałem kłopot właśnie z tyłem. Czy to się podoba czy nie auto gorzej się prowadzi. Ja miałem jakieś g.....o, SFECA. Auto wyzsze o 6cm, hustało się jak kanapa, było niestabilne na drodze. Teraz jest monroe i jest wszystko OK
Wysłany: 2008-01-02, 20:02 Re: Jakie amortyzatory do Ventki?
Yapol napisał/a:
Witam.
Droższe olejowe czy tańsze gazowe.... Co polecacie?
Właśnie, że gazowe są droższe od olejowych. Ponoć gazowe sa lepsze od olejowych. Ja też sie powoli szykuję do wymiany amorków na tył, ale kupię Sachsa, cały komplecik, prócz sprężyn, bo są dobre. Ale zastanawiam się, jak co niektórzy piszą właśnie, że dupa sie może podnieść o parę centymetrów... Żadnego taniego gówna nie kupię - wychodzą teraz łożyska za 17 zł na tył - niecałe pół roku temu wymianiałem, bo huczały ino jechać nie szło, teraz znowu się odzywają i jeszcze mocniej napierdzielają. Dam 100 zł za komplet SKF'a, ale wiem, że będę na nich dłużej śmigać, niż na tym tanim badziejstwie OPTIMAL'a, za 17 zł. Także, jak któryś z przedmówców napisał, nie warto kupować nic taniego, bo długo sie na tym nie pojeździ...
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2008-01-02, 22:05
Morfeusz ma racje ja założyłem wszystkie amory firmy monroe i nic nie jest wyżej ani niżej jeszcze dodatkowo nowe sprężyny na tył i komplety odbojników bo bez tego szkoda roboty
czesc. pytanko mam ...
zaczelo mi cos ostatnio stukac w zawieszeniu przednim po obydwu stronach...ale tylko jak sa jakies nierownosci na drodze....
pytanie czy to amortyzatory czy moze tuleje gumowe na wahaczach??
mozliwe zeby sie wyrobily czy to jednak amory??
pozdro
Moje vento jak zostało sprowadzone 3 lata wstecz miało przebieg 96tyś. km i założone amorki MONROE, po naklejkach można było stwierdzić że były nowe. Dzisiaj ma 177tyś i amorki o dziwo nie dają o sobie znać. Ale pewnie i tak trzeba je wymienić. Więc polecam MONROE.
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2008-01-07, 21:58
slawek napisał/a:
czesc. pytanko mam ...
zaczelo mi cos ostatnio stukac w zawieszeniu przednim po obydwu stronach...ale tylko jak sa jakies nierownosci na drodze....
pytanie czy to amortyzatory czy moze tuleje gumowe na wahaczach??
mozliwe zeby sie wyrobily czy to jednak amory??
pozdro
To co piszesz to mogą być łożyska na kolumnach McPersona z przodu.Też to miałem Musisz wymienić te łożyska i będzie git
Sebastian po prostu stare sprężyny były już wyeksploatowane i vento w komplet osób dobijało
Teraz po wymianie jest spokój
no dobrze a czy to drogi element?
wymiane zrobie sam bo juz sie w to kiedys bawilem majac forda....
kwestia tylko tego czy to drogi taki komplet bedzie..??
pozdrawiam...
ja dalem 58 zl za jedna strone ale jeszcze nie zmienilem bo nie mam czasu a to pare godzin by sie przydalo....mam zamiar jeszcze wymienic gumy na drazku stabilizacyjnym bo sa wybite...przynajmniej po koncach...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-01-21, 13:11
spyro napisał/a:
Amory KAYABA to jedne z najlepszych na świecie
Kurcze, a tego to nie wiedziałem. Mechanik mówił że to jedne z lepszych ale że są tak dobre to pierwsze słyszę. Co dziwne; są twarsze od moich poprzednich (monroe) i myślałem żer na nierównościach bedzie bardziej telepać, a tu odziwo znacznie mniej czuć nierówności mimo że są twardsze( jakiś paradoks).
A z gwarancją to jest tak że to jedyna firma(według mojego mechanika) która w regionie daje jakąkolwiek gwarancję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum