Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Paweł J.
2008-04-22, 07:30
zaginela czesc silnika
Autor Wiadomość
bannkai 
Autostopowicz

Wysłany: 2008-01-08, 14:07   zaginela czesc silnika

Witam

Przy wysokich obrotach wystrzelila mi pewna czesc przy silniku (nie wiem co to bylo, jakis korek?) zostala tylko dziura, zaznaczylem ja na zdjeciu. jest to silnik 1.8 benzyna. ojciec mowi aby to zatkac zwyklym korkiem od szampana :D ja sie jednak obawiam z takim rozwiazaniem wybrac gdzies dalej. prosba do was aby ktos opisal lub zrobil zdjecie tego co tam bylo. chetnie tez odkupie jesli posiada to ktos w zapasie :)

krzeszak 
Vento to ja!
GRUPA LUBELSKA

Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2008-01-08, 21:54   

Witam!Sprawdzalem u siebie w ventce 1.8 55KW 93r. u mnie nie ma tego ustrojstwa jest jednolita rura bez tego otworu od gory.Wiec nie pomoge zabardzo.Moze faktycznie wystrzelila jakas zaslepka.

marmarmarek 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 ABS 66kW
Wysłany: 2008-01-09, 12:17   

zaslepka zwykla do kupienia za 8 zl bodajze... dostajesz wlasnie ta zaslepke i taka wsowke, ktora japrzytrzymuje i oring oczywiscie. nie polecam zatykania korkiem od szampana :D sam kiedys zakleilem poksylina jak mi sie spieszylo a w kolicy nie bylo nigdzie w motoryzacyjnym i wystrzelilo mi w trasie podczas upalu-na szczescie auwazylem pare spod maski i wiekszych szkod nie bylo... idziesz do pierwszego lepszego motoryzacyjnego i prosisz o zaslepke do krocca od wody przy VW albo o zaslepke do trojnika-jakos tak prosisz. na allegro nie widze niestety, ale napewno cos znajdziesz.

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2008-01-09, 13:15   

To zwykła zaślepka od trójnika w którym jest czujnik temperatury. Skoro Ci to wywaliło to napewno Ci Ucieka płym. Kup ową zaślepke i po problemie. Ja bym tego nie łatał domowymi sposobami...

[ Dodano: 2008-01-09, 13:20 ]
krzeszak napisał/a:
u siebie w ventce 1.8 55KW 93r. u mnie nie ma tego ustrojstwa jest jednolita rura bez tego otworu

Jest tak prawdopodobnie dlatego że masz oryginalny trójnik. Ja też miałem kiedyś z jedną dziurą na czujnik, jak mi padł to założyłem na dwie dziury bo na jedną cięzko dostać. Jak kupujesz trójnik na dwie dziury to w zestawie masz zaślepkę-----przynajmniej ja tak miałem....

bannkai 
Autostopowicz

Wysłany: 2008-01-11, 11:39   

dzieki za pomoc :)

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2008-01-11, 11:43   

Jak najszybciej to kup bo jeździsz prawie bez płynu...

Tygrysisko napisał/a:
Jest tak prawdopodobnie dlatego że masz oryginalny trójnik. Ja też miałem kiedyś z jedną dziurą na czujnik, jak mi padł to założyłem na dwie dziury bo na jedną cięzko dostać. Jak kupujesz trójnik na dwie dziury to w zestawie masz zaślepkę-----przynajmniej ja tak miałem....

Tez to przechodziłem, niestety podróbki są takie, nie widziałem jeszcze takiej której nie trzeba by było zaślepiać.

CichyEska 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1,8 ABS 90 K
Wysłany: 2008-01-13, 08:45   

A ja tam wsadzilem 2-gi czujnik temperatury,jak mi siadzie ten stary to tylko kostke przepne:-)Zaslepka 8 zl czujnik 20 uzywany z golfa 3 i o 12 zl mam sie glowic co zrobic jak padnie dajmy na to na trasie? :oklaski:

Odpowiedz do tematu