Mam problem z klaksonem już poruszałem ten temat na starym forum. Dzisiaj sprawdziłem klakson na krótko i trąbi lecz normalnie podłaczony do auta nie, co to może być bezpiecznik cały klakson tez sprawdziłem też kable i nie przechodzi prąd do klaksonu co może być powodem.
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-03-16, 18:32
Miałem podobny przypadek w golfie III, gdzie okazało się, że w kierownicy przewody skręciły się dość niefortunnie i odkształciły blaszkę odpowiedzialną za zamknięcie obwodu, gdy naciska się klakson. Rozbiórka "bebechów" kierownicy nie jest kłopotliwa, polecam sprawdzenie.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-16, 22:50
Dokłądnie sprawdź w kierownicy.
Rozumiem, że do samego klalksonu na pewno prąd dochodzi tak?
Ja miałem taką przypadłośc parę lat temu i okazało się, że na samych lkablach któe dochodzą do klaksony pod wpływem wody itp ta mała wtyczka przerdezewiała. Złączyłem bez niej, zlutowałem, zakleiłem kilogramem izolacji i jeżdżę do tej pory...
Właśnie nie dochodzi prąd do klaksonu pod kierownica tez sprawdzalem i wszystko ok jak naciskam klakson to cos delikatnie tyka kolo bezpiecznikow ale klakson nie trabi:(
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-16, 23:39
No to zobacz przy samym klaksonie, u mnie też niby wszystko było ok, jak patrzyłem na klakson to wyglądało, że jest OK. Dopiero jak go odkręciłem zobaczyłem co się dzieje...
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2006-03-17, 20:54
moze brak masy na klaksonie.jezeli tyka to od kirownicy do przekaznika jest ok musisz sprawdzic instalacje od skrzynki bezpiecznikow do klaksonu tam gdzies bedzie przerwa.pozdrawiam
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 156 Skąd: Świebodzice
Wysłany: 2006-03-19, 12:12
Kolega Artur z Jawora, który przystąpi do naszego klubu jak tylko zrobi zdjęcia miał podobny problem a przetarły mu się kable które dochodzą do klaksonu. oglądnijcie je dokładnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum