witam zauwazyłem zjawisko w moim vento gdy jezdze na wysokich obrotach ponad 4 tys w aucie czuc zapach spalonej gumy mieliscie moze taki problem ? co to moze byc
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2008-02-15, 22:13
Też tak miałem jakiś czas, zmieniło się po wymianie uszczelki pod pokrywą zaworów. Olej zaciekał na kolektor wydechowy. Innym znów razem śmierdziało tak, gdy wlewając płyn do spryskiwacza nie zauważyłem, że uszczelka spod korka od butelki z płynem wyleciała i leżała sobie na silniku smażąc się .
Ostatnio zmieniony przez Stopa 2008-02-15, 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Tez mam cos podobnego, chodz ostatnio problem ustal. Podobno w moim przypadku to filtr od powietrza co idzie do kabiny. tak zwany filtr kabinowy, nie wiem zapchal sie czy co, wogole to mi slabo dmucha na 2 dopiero rusza cos tam a 4 to bez rewelacji. pokretlo chyba tez mi sie wali, bo czasem ni dziala po przekreceniu i trzeba wcisnac pokretlo(1 z lewej to obrotowe) cos tam musi nie laczyc. Ale wracajac, czy to mozliwe ze to filtr kabinowy zapchany? czysci sie go czy wymienia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum