Czy moze ktos z was moglby podpowiedziec gdzie szukac sterownika od centralnego zamka i alarmu w VW Jetta 98 (ver. na USA). Jest to odpowiednik Vento na Europe (zdaje sie).
Sama pomka od silownikow jest w bagazniku po lewej, ale gdzie jest sterownik ?
Niestety oryginalny pilot ulegl uszkodzeniu i sadze, ze latwiej bedzie podpasowac autoalarm se sterowaniem centralnego niz kombinowac z nowymi pilotami.
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-02-18, 00:45
nie jestem pewny, czy automatycznie wychodzil centralny z sterowaniem w pilocie ( w Europie...) ja jak mialm centralny w poprzedniej Ventce ( GL ) to byl centralny ale tylko z zamka sterowany, teraz mam z pilota, ale takiego dolozonego...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-02-18, 01:24
Ja podobnie, central mam sterowany z autoalarmu, tzn z pilota od alarmu a standardowo powinien być tylko z kluczyka, ale kit wie, nieraz nas wyposażenie rożnych modeli Vento dziwiło....
Hm, glowy uciac nie dam ze alarm oryginalny. Zasugerowalem sie tym, ze pilot jest dosc oryginalny ksztaltem (przypomina kluczyk), oraz ze mial wytloczony VW. Tak czy inaczej rozebralem z przodu okolice bezpieczniow, okolice lewarka od biegow, okolice pokretel sterujacych tu gdzie jest zapalniczka i nie znalazlem niczego przypominajacego centralke. W bagazniku i pod maska takze nie znalazlem
Szukalem nad tablica bezpiecznikow (rozbieralem caly dol), szukalem takze w przeniej czesci tunelu tuz przy lewarku skrzyni biegow (tez rozbieralem calosc, wszystkie plastiki).
Niestety nie znalazlem
Nie jestem pewnien czy alarm jest oryginalny, wiem ze taki samochod byl sprowadzony z USA.
Moze ktos z wygladu bedzie wiedzial czy podobne to to do Volkswagenowskiego cuda ?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-02-20, 11:26
najtaniej i najprościej byłoby założyć nowy alarm z pilotem i sterowaniem centralnego zamka. Wydasz grosze a radość jaka wielka będzie. Alarm full wypas kupisz na allegro za max200 zł (bez atestu, który w tej chwili na nic się nie przydaje).
najtaniej i najprościej byłoby założyć nowy alarm z pilotem i sterowaniem centralnego zamka. Wydasz grosze a radość jaka wielka będzie. Alarm full wypas kupisz na allegro za max200 zł (bez atestu, który w tej chwili na nic się nie przydaje).
Masz racje, do tego wlasnie daze Zdecydowanie latwiej jednak bedzie mi, kiedy bede wiedzial gdzie jest stare sterowanie. Latwiej jest swiadomie cos tam odlaczac.
Z nowym alarmem sobie poradze, byleby wiedziec gdzie jest sterowanie centralnego.
Jak rozumiem pompka jest sterowana wlasnie przez jakies "ustrojstwo" - sterownik centralnego. Gdybym wiedzial gdzie to siedzi, moglbym pmierzyc jakimi sygnalami jest sterowane (zdaje sie +12 w VW) i dobralbym reszte.
Wysłany: 2008-02-20, 21:56
Ponieważ masz wersje z USA a one były jednak inne w wielu aspektach zadzwoń do ASO na głupa i poproś o schemat takowy, jak trafisz na spoko gościa to Ci udostępni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum