Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-03-02, 16:03 Brembo i ferodo
Noszę się z zamiarem wymiany tarcz i klocków. Jakie są Wasze opinie na temat tarcz Brembo i klocków Ferodo z netu. Nie są to przypadkiem jakieś podróby?
_________________ Morfeusz142
Ostatnio zmieniony przez Morfeusz142 2008-03-02, 16:03, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-02, 16:42
Wiesz co jeżdżę na tym zestawie od jakiegoś czasu, tarcze nacinane Brembo i klocki Ferodo Premiere i są OK, tzn klocki skończyły mi się klocki po 6 tys km co jest dziwne al hamuj lepiej niż na standardowych tarczach, chyba to nacinanie coś daje, albo tylko mi na psychikę dobrze działa
Bo na nacinanych tarczach się szybciej zużywają, ja też jeżdże na tym komplecie i nie narzekam choć mogły by lepiej pracować przy woskiej temperaturze bo jak i dam popracować to można odczuć że nie sa już tak czułe
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Które lepsze Ci nie powiem niestety bo w ventylu to moje pierwsze tarcze i klocki które kupywalem, nie są złe ale super rewelacyjne tez nie, poprostu dobre według mnie
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-02, 20:54
ja kupiłem przez Allegro i są oryginały, jakprzyszły do mnie to sprawdziłem je z tymi co sprzedaje Fota, no chyba że i Fota sprzedaje podróby, ale to raczej nie możliwe... To to samo, a cen niska, bo jak koles rzez net sprzedaje tego po sto kompletów na tydzień to może sobie niezłe rabaciki wynegocjować u dostawców, także nie ma co sie obawiać... Ja tam kupuje wszystko przez net i nie ma co sie obawiac przed zakupami tą drogą, bo po co przepłacać za to że kupisz w sklepie...
spyro, wczoraj się naczytałem Twoich postów co do zużywania się klocków, dzisiaj przy zdejmowaniu kół pomyślałem sobie że zajże, i zajżałem , co widze, cholera klocki mi się kończą zakładałem nowy komplet we wrześniu jakoś chyba a tu już prawie ich nie ma, co prawda ostatnio podejżewałem że hamulec mi może trzymać bo mocno mnie w prawą ściąga, ale klocki z obu stron sa równomiernie zdarte także to wina amortyzatora raczej, ale co do klocków to się nei spodziewałem bo nie mam nacinanych tarcz
Wysłany: 2008-03-03, 22:47
ale co korze mieć amorek do klocków? Tzn ze mnie mechanik jak z koziej du.. trąba dlatego tez pytam. U mnie zawsze klocki szybko sie ścierały, ale na ostatnim spociku w Łodzi przyjechał Ventką Paweł, który jest mechanikiem tak w ogóle. Tez jeździ jak ja dużo po mieście i ma to samo, tzn klocki max na 10 tys km. Także wreszcie ktoś mnie pocieszył że to nie moja wina tylko jazda po mieście tak zjada klocki...
Do klocków nie ma nic, ale do ściągania bo wydaje mi się że już się skończył a nie moge kierownicy puścić bo odrazu mi na lewy pas moja "autoventka" zmienia
Wysłany: 2008-03-03, 23:15
a sprawdzałeś zbieżność? Wystarczy wjechać w jedna dziurę i juz po zbieżności może być. A tak w ogóle to OT sie robi Załóż może nowy temacik, ale ja pierwsze co sprawdziłbym zbieżność.
Jakoś się powoli dojdzie narazie trwają prace nad autem także powoli wszystko się zrobi a co do tematu to fakt troche uciekliśmy także już będzie spokuj
Ja właśnie u tego gościa kupowałem i były oryginalne na 100%
Jak oryginał, to tylko serwis. Oryginalny, może być jedynie produkt danej marki (oryginalny w swoim znaczeniu), jak np. ATE, Brembo, ETF, Sachs itp., ale to wszystko zamienniki, a nie oryginały.
ATE to też nie jest oryginał, tylko zamiennik, ale za to najlepszy, dlatego też nie jest tani.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum