mam rozumieć że czerwona strzałka to jest max a niebieska to min?
u mnie jest powyżej tej czerwonej
Dokładnie jest tak jak piszesz W przypadku nadmiaru oleju jest wypieprzany przez silnik każdą możliwą nieszczelnością - nie polecam. Za mało lub też brak hmmmmm każdy kierowca wie chyba że zalał Ceramizerem
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 169 Skąd: Dąbrowa Tarnowska
Wysłany: 2008-03-15, 12:14
a jaki olej polecacie? mam na liczniku 282 000 km, jest też LPG czy może być połsyntetyk mobila? do tej pory jeździł na połsyntetyku lotosa.
acha coś klepie na wolnych obrotach chyba zawór , czy można tą usterkę usunąć?
_________________ VW VENTO 2.0 GT
Ostatnio zmieniony przez andrewb25 2008-03-15, 12:15, w całości zmieniany 3 razy
a jaki olej polecacie? mam na liczniku 282 000 km, jest też LPG czy może być połsyntetyk mobila? do tej pory jeździł na połsyntetyku lotosa.
acha coś klepie na wolnych obrotach chyba zawór , czy można tą usterkę usunąć?
Co do oleju to jeśli jeździł ma półsyntetyku i go nie ubywało zbyt drastycznie i oczywiście wycieków nie ma to zostań na tym samym oleju. Mobil jest oki sam śmigam na takowym. Co do klepania zaworów to się nie wypowiadam tylko odsyłam na diagnostykę silnika (nie podpięcie pod kompa) i tam wszystko wyjdzie, chyba że masz DOBREGO mechaniora co zerknie i Ci da diagnozę a nie będzie od razu proponował remontu silnika
_________________ Vento wersja silver & black
Ostatnio zmieniony przez piru 2008-03-15, 12:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum