Silnik: 1,8 75 KM
Wiek: 40 Dołączył: 12 Lut 2007 Posty: 128 Skąd: Tuchowicz ok. Łukowa
Wysłany: 2008-03-18, 08:58 new sterownik central zamka
Witam, wczoraj założyłem sobie sterownik do central zamka ze scyzorykiem , wszystko podłączyłem oprócz domykania szyb, sterownik posiada taką opcję ale nie wiem gdzie się wpiąć, do sterownika niestety nie było instrukcji gdzie szukać może ktoś wie ? prawdopodobnie to któryś z tych co wychodzą od drzwi przy bezpicznikach.
Poniżej sterownik który zamontowałem
Podpinasz pod ten sam co zamykanie z tego co pamietam. Tylko ja do swojego sterownika musialem zalizyc jeszcze przekaznik bo dlugi impuls podawal tylko -.
Jak cos pokrecilem to poprawcie bo juz dawna zakladalem i nie pamietam za bardzo ale napewno przez przekaznik dawalem no i u mnie dziala:D
Wysłany: 2008-03-19, 14:37
oj chyba pod ten sam to raczej nie, u mnie sterownik na domykaniu szyby podaje + 30s. tak jest w instrukcji takze nie wiem czy to tak działa, wydaje mi sie ze jest oddzielny kabel, dostałem się do kabli przy silniku szyberdachu i trzymałem kluczyk żeby domykał, zlokalizowałem kabel "zielono-czarny" ale przy wiązce od drzwi chyba nie ma takiego, niechce przez podsufitkę ciągnąć tego kabla.
Przy zamku w drzwiach masz dwie kostki. Jedna podlaczana od dolu z 4 albo wiecej przewodami nie pamietam a druga na gorze z trzema. Srodkowy doprowwadza + a te moczne to przekazuja impuls jeden na zamkniecie drugi na otwarcie. Sprawdz ktory na co. I podlacz pod ten na zamykanie. Jak masz + 30 sekundowy to dobrze ja mialem - i musialem przekaznik zalowyc.
Noi stanęło się, sprzęgło skończyło swój żywot :/ co dziwne jeszcze omieliła się dzwigienka załączające owe sprzęgło, także wydatek rzędu 750 zł., co lepsze jeszcze na domiar złego parde dni wczesniej kamyk strzelił my w szybe i znów kolejny wydatek ( 330 zł. ), teraz to bede jeździł i jeździł nie mam zamiary sprzedawac
Wysłany: 2009-02-04, 12:31 Problem z pompką
Może wie ktoś gdzie jest najczęstsze rozszczelnienie w układzie centralnego zamka, rozkrecalem i srecalem wszystkie "euro złącza" nie slychac zeby na zadnym cos syczalo, bp mam problem polegajacy na tym ze po otwarciu drzwi pompka dlugi czas jeszcze chodzi, przy zamykaniu nie ma tego problemu, takze jakby ktos mogl podpowiedziec to bym byl bardzo wdzieczny
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-02-04, 16:47
jjaarryy, dasz radę....sprzęgło-można powiedzieć to zwykły element eksploatacyjny, zużywający się tak jak klocki hamulcowe....u mnie sprzegło padło (skończyło się) jak miałem nastukane coś lekko ponad 200tys km.
jjaarryy napisał/a:
750 zł
sporo jak na sprzęgło....
jjaarryy, mieszkasz koło Łukowa....tego Łukowa na Lubelszczyźnie
tak patrzę i widzę jakies takie znajome blachy
Wysłany: 2009-02-04, 23:15
ale jak się dostać do tego siłownika koło klapki
Co do sprzęgła to było tak, samo kompletne sprzęgło to ok 300 zł. + 100 za wajche od sprzęgła, uszczelniacze bo mi cieklo, olej itp. i okolo 250 zł. robota takze sie nazbieralo ogólnie
Wysłany: 2009-03-05, 16:53 Małe zmiany
Nie dawno też na przodzie pojawiły się nowe amorki i wczoraj jeszcze dodatkowy koszt wymiana prawego łożyska. Aj... już mam troche autka dość... ale te felgi mnie jedynie pocieszają że autko będzie się lepiej prezentowało!!
Niedawno też zarzuciłem radio CB antenke na stałe ( wierciliśmy dzirke w dachu )
_________________ VW Vento 1996r. 1.8 CLX
Ostatnio zmieniony przez jjaarryy 2009-03-05, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-03-05, 17:07
jjaarryy napisał/a:
nowe amorki
też mam KYB...nie wiem czy to ten sam model ale na swoje narzekac nie mogę...
jjaarryy napisał/a:
dodatkowy koszt wymiana prawego łożyska. Aj... już mam troche autka dość...
ja już dawno wszystkie łożysko wymieniłem...wiesz...nasze samochody nie są młode i padają takie elementy, które można podłączyc pod naturalną amortyzację.
Wysłany: 2009-03-05, 17:21
ale mam troche problem z tym CB, nie wiem czym to się ma, po podpięciu w vento mam zakłócenia i radio nie pracuje tak powinoo, mówie to dlatego bo przełożylem to samą antene i radio do innego auta i wtym aucie nie mogłem poznać swojego radia, czyściutko się tylko odzywalo całkiem inny zasięg. Nie moge dojść... tak jak i z centralem, pompka mi nadal brzęczy, wszędzie patrzyłęm i lipa...
Wysłany: 2009-03-05, 18:58
wątpie żeby coś poradzili, coś zakłuca w instalcji albo jakieś małe przebicie idzie na mase auta i może antene zakłóca, bo nie zabardzo też działa na postoju
ja mam radio w tym samym miejscu i kable przez otwór pod kierownica i jest ok a antene na klapie, spóbuj podłączyć radio do aku i w innym miejscu kablami pokombinuj i bdziesz wiedział czy zakłucenia i mnie więcej z czego, ja jak wzmacniacz mam włączony np to jeden wielki szum
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
pozostaje Ci zestroić sprzet wtedy wyjdzie jaki jest sygnał, a potem szukać innych kombinacji z kablami, przy zestrojeniu możesz pokombinoiwać kablami żeby popatrzeć czy jest poprawa, a antena ma kontakt z blachą na dachu?
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-03-05, 22:37
No masa do dachu powinna być dobra Moje zdanie jest takie że problem tkwi w alternatorze, a dokładnie w kondensatorze antyzakłuceniowym, albo brak albo jest uszkodzony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum