Witam. Mam problem z wymiana paska tzn. ustawieniem kol zebatych. U mnie sa po dwa znaki na kole, znak TO i wybity punkt, nie wiem na ktore trzeba ustawic. Jesli ma ktos dokladny schemat montazu bede bardzo wdzieczny.
Silnik: 1,8 ABS 90 K Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 334 Skąd: Skarzysko Kamienna
Wysłany: 2008-03-18, 06:51
Przedewszystkim nalezalo zapewnic sobie dostep zdejumujac oslony nastepnie poluzowac napinacz i delikatnie zdjac stary pasek uwazajac zeby nic sie nie obrocilo.Potem znow delikatnie zalozyc nowy pasek ,napinacz naciagnac i pasek hula ,nic nie trzeba ustawiac.Tak zmienilem u siebie ,godzina roboty.
_________________ Na początku był chaos potem ktoś stworzył VENTO...
no zaczol odpalac, tylko ze teraz nie chce wejsc na obroty zachowuje sie jak by nie palil na wszystkie gary, dusi sie, swiece niby suche. w sumie to cala ta kombinacja wyszla przez to ze wymienialem uszczelke pod glowica, podnioslem glowice na pare cm i wymienilem uszczelke tylko ze nie wiem czy przy tej operacji cos sie nie uszkodzilo bo nie moge dojsc z nim do ladu:(
apropo ustwienia rorządu na tzw "znaczniki" no więc jak wymieniałem u siebie rozrząd, pozdejmowałem wszystkie te osłony jak tu radził Ci CichyEska potem walka z śrubami mocującymi rolki no i wreszcie sie udało. Okazało sie ze według "znaków" mam przestawiony rozrząd wiec "książkowo" zostawił ustawiony złożony i okazało sie ze jest nie tak jak trzeba ponieważ po zapaleniu waliło cos w nim wiec trzeba było wrócić do ustawien które były przy poprzednim pasku tak więc ustawianie na "znaczniki" nie zawsze moze przynieśc zamierzony efekt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum