Wysłany: 2008-03-13, 19:08 Silne drgania po wymianie poduszek
Siema panowie. Moze ktos z was wie co sie dzieje. Wymienilem dzisiaj poduchy pod silnikiem i myslalem ze wszystko bedzie ok a tym czasem po wymianie na wolnych obrotach auto dostaje takich drgan ze mam wrazenie ze sie zaraz rozsypie. Jesli ktos ma jakas rade niech poda bo jak nie to sie targne . Mechanik powiedzial zebym poluzowal sruby i odpalil silnik zeby popykal na wolnych obrotach i silnik sie ulozy. Prawda to czy jakis dretwy kit ?
jaki koszt wymiany poduchy pod silnikiem? z tej blizej lewego kola wydobywa mi sie czarna substancja, dobrze widac po otworzeniu maski. silnik mi nie drga jest ok. niektorzy mowia zeby sie tym nie przejmowac a juz tak jezdze z 2 tysiace.
Silnik: 1,8
Wysłany: 2008-03-18, 20:41
mozna w sumie ale jak zacznie walic i nie bedziesz nic robic moze ekstramalnie sie urwac...podobno... a tak na marginesie cale drgania sa przekazywane na inne poduszki i tamte wtedy tez moga szybciej pasc. cena poduszki pod skrzynie to ok 50zl a ta od wzmocnienia 100-150zl wszystko zalezy jaka bedziesz chcial kupic ale bierz olejowa.
_________________ VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !
rawablus i jak u ciebie? Drgania ustały? Ja dzisiaj wymieniałem poduszki i drgania zamiast się zmniejszyć to się wzmogły. Nie wiem czy coś dalej z tym robić, czy to przejdzie?
Ostatnio zmieniony przez piotrek_inf 2009-02-05, 18:21, w całości zmieniany 1 raz
te poduchy przez które tak auto drgało to był wyób firmy hart (lipa na maxa,taniocha). poduchy oddalem i wziolem komplet poduszek febi. na wolnych obrotach auto jeszcze ciagle delikatnie drga ale juz sie przyzwyczailem. a pytalem w ASO VW i powiedzieli ze jest róznica miedzy poduszkami do diesla i do benzyny. za komplet poduszek febi dalem 250 zeta
a w aso za podyszki do diesla chcieli prawie 650 zeta . masakra. odpuscilem sobie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum