Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-30, 01:13
Polibo napisał/a:
jest kostka 2 pinowa z jednej i z drógiej strony
U mnie było do niedawna tak:
kostkę w drzwiach wpinałem w głosnik, a kostkę napodszybiu w głośnik wysokotownowy, z któego to szła nastęna kostka i kabel do radia. A teraz mam zupełnie inaczej, bo przez zwrotnice itp.
Jak nie masz oryginalnych głośnikó VW to ta kostka nie jest Ci do nieczego potrzebna (chyba że o innej kostce mówimy)
kostki w drzwiach kolo głośnika mają
dwa kable brązowy i jakiś niebieskawy
tak samo w pasazera
Napewno lepej odrazu pociągnąć kabelki. tylko pytanie Jakie i którendy??? :632:
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-30, 10:14
No to to samo co było u mnie... Jak nie chcesz się bawić w ciągnięcie nowych to poprostu utnij kostki i już... I możesz podłączyć inne głośniki.
Tak jak pisałem od drzwi kable idą do podszybia, gdzie oryginalnie podłączone są do piszczka, a od piszczka idą już do radia...
kumam!! czyli te kabeli z kostkami co mam w drzwiach to się kończą na podszybiu, a z tamtąd idą do radia. tak?
To jak dobrać się do tych na podszybiu coby nic nie polamać??
Wysłany: 2006-08-30, 11:37
ale po co chcesz wogól się do nich dobierać? One nie są takie złe, no chyba że chcesz naprawdę bardzo mocny sprzęcik zakłądać na przodzie... D tych na podszybiu bardzo łatwo się dobrać, wystarczy zdjąć maskownice z podszybvia, wyjąć głośnik wysokotonowy i gotowe. Już masz dostęp do wtyczki i kawałka kabla. A jeśli chcesz ciągnąć nowe kab;le to niestety nie będzie już tak łatwo... U mnie skubany były tak zamocowane, że kolesie, któzy zakłądali mi nową instalację musieli pół deski rozdzielczej rozebrać Chyba ze ktoś już grzebał w nich wtedy pewnie pójdą leciutko poprostu ciągnąc je...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-08-30, 12:43
Ja te orginalne kable wraz z kostkami zostawilem i pociągnąłem nowe i troche grubsze tyle że w tych miejscach na podszybiu nie mam nic więc pociągnięcie kabli od drzwi bezpośrednio do radia jest banalnie proste. Ja kable schowałem pod tym plastikiem (załącznik), a z drugiej strony za schowkiem.
Wysłany: 2006-08-30, 13:37
No ja tu akurat gdzie pokazałaeś Gavel na zdjęciu am centralkę od LPG, więc nie ruszam tego miejsca. Poza tym nie robiłem tego sam, tylko pojechałm do firmy od caraudio i oni już się z tym sami męczyli Nie są to aż takie koszty, więc wolałem zlecić to profesjonalistom, za założenie nowych kabli w całym aucie zapłąciłem 150 zł, a przynajmniej teraz wiem, że wszystko jest Ok. Wszędzie pozakłądali mi złote końcówki, wszystko łądnie poziolowane opaskami termokurczliwymi. No i męczyli się nad tym cały dzień, więc ja pewnie robiłbym to tydzień
Wysłany: 2006-08-30, 22:35
Dokłądnie, to ja na Twoim miejscu nie ruszłabym nic, tylko poprostu popodłaczał pod te kab;e którem asz... Poprostu utnij wtyczki i będziesz mógł podłączyć każdy głośnik...
UFF było cięzko ale dalem radę!!!
Gra i dzwoni! Poznalem ventylka z grubsza!!
Twarda sztuka!! najbardziej mnie wk... te plastiki między drzwiami... ale sobie poradziłem.
Wyszukałem w swoim zbiorze taką płytkę Audio CD i dodatkowo w wersji na PC.
Przeznaczenie - testowanie sprzętu Car Audio i HiFi + regulamin zawodów i kilka innych bajerów.
Krążek super obnaża całą prawdę o sprzęcie - Hertz po Hertz'u czochra i pokazuje całą prawdę. Lektor zapowiada, informuje i ostrzega co za chwilę nastąpi - jaka częstotliwość gdzie i jak słuchać... Dobra sprawa!
Jak ktoś będzie zainteresowany to możemy coś wymyślić może wystawić na Allegro?
oto kontakt:
skoczek840415@wp.pl
[ Dodano: 2008-03-28, 23:15 ]
P.S. Zapomniałem o najważniejszym hehehe o płytce - oto jest: [kliknij na mały pasek pod spodem]
_________________ VW Vento 1.9 TDI!
Ostatnio zmieniony przez skoczek840415 2008-03-28, 23:19, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2008-03-29, 09:53
skoczek840415 napisał/a:
Witam!
Czas Odświeżyć temat i powrócić do jego meritum!
Wyszukałem w swoim zbiorze taką płytkę Audio CD i dodatkowo w wersji na PC.
Przeznaczenie - testowanie sprzętu Car Audio i HiFi + regulamin zawodów i kilka innych bajerów.
Krążek super obnaża całą prawdę o sprzęcie - Hertz po Hertz'u czochra i pokazuje całą prawdę. Lektor zapowiada, informuje i ostrzega co za chwilę nastąpi - jaka częstotliwość gdzie i jak słuchać... Dobra sprawa!
Jak ktoś będzie zainteresowany to możemy coś wymyślić może wystawić na Allegro?
oto kontakt:
skoczek840415@wp.pl
[ Dodano: 2008-03-28, 23:15 ]
P.S. Zapomniałem o najważniejszym hehehe o płytce - oto jest: [kliknij na mały pasek pod spodem]
[url=http://images28.foto...c8m.jpg]Obrazek[/URL
doszedles spyro o z twoim basem ?
jak na moje to jeden glosnik ma zworke czyli inaczej podpiety .
jak masz sterowanie real/front i left/right to nozesz prosto sprawdzic ktory .
ustawiaj tak by zawsze 3 graly a jeden nie .
czyli najpierw wylacz ten przy kier . potem pasarzera przod , dalej i dalej .
w koncu przy wyciszeniu jednego z wielu dojdziesz ktory .
to klasyczny obiaw jesli dajesz na lewo i bas jest super , a na srodku go nie ma .
biegunowosc stary to podstawa w muzie .
acha . jak naprzyklad parujesz glosniki , czyli na jednym wejsciu dajesz dwa , to jesli jeden z nich ma zworke to efekt bedzie taki jakby caly kanal byl zle podlaczony .
jesli montowales syczki to sprawdz dobrze biegunowosc syczkow.
ogolnie jest jeszcze jedna zasada .
jesli wszystkie sa podloczone to wszytko jest super .
jesli plus jest na minusie , a na drugim glosniku plus na plus , to jest piz*a z basem .
natomiast jesli jest minus na plusie na wszystkich glosnikach to znowu wszystko jest , tylko beda malo wyczowalne ruznice miedzy kanalami (slabe stereo) .
jesli moge pomuc to daj zna .
miernikem biegunowosci nie sprawdzisz choc bys pekl.
trzeba wszystko obluckac samemu niestety .
a bankowo minus ci sie dzies zamieszal. klasyczny objaw.
radjo bankowo dobre.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum