Silnik: 1,8
Wysłany: 2008-03-22, 13:41 VENTO by Simens
vento by Simens
MODEL: VW Vento 94'
SILNIK: 1,8 AAM
MOC: no comment
MODY POD MASKA: nowy pasek GATES, rolka SKF, płyn Petrygo, nowy termostat
ZAWIESZENIE: seria i tak raczej zostanie
UKLAD HAMULCOWY: nowe klocki i tarcze
KOLA: 6x14 stal VW 185/60/14
NADWOZIE: fabryczne
WNETRZE:welurek, szyberek(nie dziala)
AUDIO: brak
Autko kupilem 4 marca 2008r. za namowa Mara, bylo w stanie jezdzacym wymagajacym bardzo duzo poprawek i tak zaczeło sie:
1. zrobienie fotela strony kierowcy(nie byl w ogole w slizgach)
2. instalacja elektryczna poprowadzona pod pasem przednim(przepiecie calej instalacji)
3. wymiana termostatu i płynu na petrygo
4. nowy pasek wraz z rolka SKF
5. wymiana koncowek i ustawienie zbierznosci
6. wymiana zarowek podswietlenia licznika i tylnej tablicy
7. zakupienie gasnicy
8. sprawdzenie wszelkich ukladow i elementow eksploatacyjnych na stacji diagnostycznej
9. wymiana zamka drzwi kierowcy
10. świerzy olej MOBIL 15w/40 wraz z filtrem powietrza i oleju
11. komplet nowych tłumikow (ciche) końcowka polerowana z PASSATA G60
Te zmiany zostaly dokonane na dzien 21. 03. 2008r
ZAMIERZENIA:
1.Alufelgi BBS pinifarina 15x7cala opony 195/50/15
2.kierunki bok clear jasne
3.lampy tylne Clear
4.montarz MFA wraz z licznikiem i manetkami czujnikami itd
CHETNIE WIDZIANE WSZELKIE OPINIE ROWNIEż TE NEGATYWNE
_________________ VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !
Ostatnio zmieniony przez simens 2008-03-22, 13:56, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-03-23, 13:36
trzeba doprowadzic vento do stanu pieknosci
chyba miales racje ze nie ma sensu gleby zakladac
sa to praktycznie jedyne tylne lampki (clear) ktore mnie interesuja do ventylka, ewentualnie jeszcze czarno-czerwone hella
z elementow frontu tego vento podoba mi sie grill wraz z blenda z gory, co o nim sadzicie??zmieniac czy zostawic orginal i tylko znaczek siknac na czarno?
mysle nad zalozeniem czarnych kierunkow z przodu komponowalby sie z wlotami w zderzaku... zastanawialem sie nad calym zestawem clear ale z doswiadczenia innych wiem ze one strasznie zaciekaja i pozniej to bardzo nieestetycznie wyglada
hokej VR6 raczej napewno sie pojawi w moim ventylku
_________________ VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !
Ostatnio zmieniony przez simens 2008-03-23, 18:04, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-03-24, 01:41
no i jesli chodzi o lampy na tyl, to gitara przez wakacje raczej tez zalorze i do przyszlego semestru sie wyrobimy a pozniej beda stac dwa Ventyle pod A1
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-24, 11:36
simens napisał/a:
zmieniac czy zostawic orginal i tylko znaczek siknac na czarno?
teraz w modzie są grille starego typu, także zostaw sobie ten co masz. zapewne wszyscy zaraz będą ci radzić pomalowanie całego grila w czarny mat, aj z kolei lubie kolor, tak jak reszta autka.
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-03-24, 13:31
simens napisał/a:
mysle nad zalozeniem czarnych kierunkow z przodu komponowalby sie z wlotami w zderzaku
.. a ja mam nawet na sprzedaz w dziale gielda. i sa on e ciemno-zielone czyli by pasilo jak ulal. co do przeciekania...widzialem naprawde masakryczne miski z woda. te nie przeciekaja, ale czasami potrafia zaparowac. do tego trzeba przywyknac.
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 152 Skąd: Sanok
Wysłany: 2008-03-24, 22:43
NO zapowiada się ciekawie
Fajny kolorek, jest u mnie na osiedlu taka jetta i całkiem w porzo się prezentuje.
Widzę, że Felunie już założone...i gitara:]
Jeśli chodzi o wloty powietrza w miejscu blend to mi szczerze się to nie podoba, ale jak założysz czarne kierunki to może będzie fajnie wyglądać....zobaczymy
Przyciemnienie szyb?? Jeśli już to zrób to na ciemną zieleń a nie na czarny, będzie dużo lepiej wyglądało, dobierz folię pod kolor lakieru.
No i zderzaczek z tyłu pryśnij bo jakieś zarysowanie tam chyba widzę
Życzę powodzenia i przyczepności
_________________ VENTO - najlepszy przyjaciel czlowieka
jak dla mnie pomysł blendy na tylną szybe OK, ale bad lock ten z allegro to totalna kicha... odstaje i łatwo go uszkodzić a wogóle oszpeca samochód!!!
jak chcesz to możesz pokąbinować i zrobic sobie albo gdzies jak ci sie uda kupić wąską listwe na grill
[ Dodano: 2008-03-25, 13:43 ]
ja mam u siebie czarne kierunki i blendy w zderzaku ładnie się prezętuje, ale i tak kupiłem cleary na allegro u Ciebie w zderzaku ładnie wyglądały by czarne kierunk i blendy z allegro, bo ja robiłem moje "motipem" i prawie nie wiedać migacza... polecam te z allegro są OK i wykonanie tez GITES
Wysłany: 2008-03-26, 08:50
No kolego nie będę Ci słodził, bo auto wygląda i pewnie tak jest w praktyce na dość zmęczone i musisz włożyć w nie dużo pracy serca i pieniędzy żeby doprowadzić je do przyzwoitego stanu, ale widzę że wszystko idzie w dobrą stronę więc niedługo będziesz miał bardzo fajne Vento tylko nie przesadź z tuningiem bo to czasem psuje końcowy efekt.
Pozdrawiam i życzę bezproblemowej eksploatacji.
_________________ Już nie długo zamieniam BMW na Vento
Wysłany: 2008-03-30, 03:28
w dniu dzisiejszym zalozylem nowe opony continental premium na tyl 205/50
i dystans za sruby 80 zl z zalozeniem wsio zaplacile i co 40km zacielo mi opony w determinacji wymienilem 2 amory i zalozylem gumy w sprezyny wk.... jak ch... dobrze ze nie trze....no coment
[ Dodano: 2008-03-31, 00:14 ]
nowe laczki tyl continental premium 205/50/15, fotki na zlocie w LESZNIE ) otwarcie sezonu nie moglo mnie tam zabraknac :jezor:
nowe kierunki boczne :satan:
[ Dodano: 2008-03-31, 00:27 ]
w miedzyczasie tzw jeszcze wymienilem tylne amorki i zalozylem nowe odboje i gumy w sprezyny zeby nie dobijalo mi nadkolem do opony
Ostatnio zmieniony przez simens 2008-03-31, 00:22, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-04-13, 23:40
obaj zesmy sie zgapili trzeba bylo pstryknac fotki 3 ventek
w miedzy czasie w vento nastapily zmiany tj: pomalowane fachowo na czerwono tylne bebny, nowe szklo lampy przedniej(byl odprysk od kamienia),,,zastanawiam sie dalej nad smoke lookiem ale jakos mam wrazenie ze beda gorzej swiecic,,,, tylne lampy juz sa czerwone jak w wersji USA
fotki niebawem
[ Dodano: 2008-04-17, 01:36 ]
dzisiaj wjechaly nowe amorki na przod odrazu inna jazda
[ Dodano: 2008-05-04, 22:13 ]
do vento wjechaly nowe frykasy w postaci mieszkow na reczny i lewarek skrzyni biegow oraz galka z seata toledo 97' wymieniona zostala przekladnia kierownicza ktora jak sie pozniej okazalo byla peknieta (wspolczuje tym ktorzy maja ten zabieg przeprowadzac)
mieszki komponuja sie z zmieniona kierownica z EDITION mk3 GTI z czerwonym szwem
zakupilem 2 opony DUNLOP SP2000 195/50/15 ok 5-6mm bierznika oraz zostala wykonana na przyrzadach pelna geometria zawieszenia
Ostatnio zmieniony przez simens 2008-05-05, 00:29, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-05-05, 00:31
no ale gdzie fotki tych lamp tylnich?!?!? nie dosc, ze pod polibude nie przyjedziesz pokazac ( tylko ta padaka niebieska wciaz ) to jeszcze fotki nie zamiescisz
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Wysłany: 2008-06-08, 20:20
w ventce zmiany ida bardzo powoli, w ten weekend rozebralem szyberdach ale bez 2 egzemplarza naprawienie slizgow jest raczej malo mozliwe(nie da sie tego ani pospawac ani skleic itd), ale przy okazji wypralem cala podsufitke i elegandzko poskladalem, jak narazie smiga bez problemow.zostaly wymienione tuleje z tylu(bardzo niewdzieczna robota), w najblizyszej wolnej chwili bede wymienial lozyska w alternatorze. i pojdzie pod lupe blacharka o ile funduszu starczy. nowe fotki w najblizszym czasie
w najblizyszej wolnej chwili bede wymienial lozyska w alternatorze.
A skąd będziesz brał? ze sklepu czy z allegro? jak coś, to daj znac co i jak, bo mie tez to czeka. Ilu amperowy masz alternator? Mój ma 60A. - a też AAM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum