Silnik: 2.0 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 169 Skąd: Dąbrowa Tarnowska
Wysłany: 2008-04-16, 19:07 uszczelka
czy w tym miejscu powinna być uszczelka? bo po drugiej stronie jest a przez tą dziurę kapie mi woda do bagażnika jak jest deszcz, a jeżeli tak to czy w ASO można to kupić ? jeżeli tak to orientuje się ktoś ile może kosztować?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-16, 20:29
ano nie załatwiłem w końcu bo nie mam kiedy podjechać. narazie zaklejone silikonem
Jeśli mówimy o tej małej gumowej uszczelce, bo fotki nie widzę, od rana fotosik szwankuje...
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2008-04-16, 22:12
andrewb25 jesli wpada ci woda to naprawde male ilosci jesli masz problem w bagazniku to sprawdz jak lampy dolegaja do blachy mnie tam sie dostawaly duze ilosci wody a tej uszczelki nie mam wogole i nie ma problemu po uszczelnieniu lamp
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
u mnie tez tego nie ma. od spodu jest zardzewiale i chyba poprzedni wlasciciel jak zobaczyl to dopiero zakleil jakims silokonem i do tej pory jest szczelne, chodz z drugiej strony rdza. woda do srodka dostaje sie tez swiatlami. tak zauwazylem.
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Kwi 2008 Posty: 78 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-16, 22:42
ja w swoim ventylu mam w tym miejscu uszczelkę
myślę że ASO nie zedrze z ciebie ostatnio jak sie dowiadywałem się o uszczelki pod lampy na tył bo mi woda zasuwa chcieli ode mnie 25 zetów za sztukę
propozycja szrotowa jest bardzo dobra
[ Dodano: 2008-04-16, 22:43 ]
BANDERAS_RR napisał/a:
nie ma problemu po uszczelnieniu lamp
jeśli mogę się zapytać w jaki sposób uszczelniałeś
tak jak wyzej koledzy wspomnieli tam powinna być uszczelka. Kiedyś po jakimś dniu przychodzę, otwieram bagażnik a tam nakapane. Owa uszczelka struchlała no i lało się do środka. Ja nie kupowałem uszczelki bo zrobiłem ją sam, wiem że to nie jest mistrzostwo świata ale jak zarazie nic nie przecieka. Pozdrawiam
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-17, 10:07
Ja podobnie, zużyłem tube silikonu i wszystko uszczelnione wokół lamp, bo uszczelki jakie dano mi w komplecie z nowymi lampami FK nadawały się tylko i wyłącznie do wywalenia.
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2008-04-17, 13:14
mikusw
BANDERAS_RR napisał/a:
nie ma problemu po uszczelnieniu lamp
jeśli mogę się zapytać w jaki sposób uszczelniałeś[/quote]
a wiec oczewiscie silikonem ale nie wywalilem na to nawet polowy tej malej tubki
wymontowalem lampy i stare uszczelki dokladnie oczyscilem z brudu pozniej je umylem benzyna i poczekalem az wyschly na orginalne uszczelki nalozylem warstwe silikonu grubosci okolo 3 mm rowno w kolo tworzac jak by oring wtedy lampy powedrowaly pod grzejnik na okolo 2 godziny zeby silikon stwardnial i zrobila sie z niego piekna czerna gumka dopiero wtedy przykrecilem lampy na swoje miejsca pamietajac zeby ustawic rowne szparki po dokreceniu na maxa spod lamp nie wydostalo sie nic zbednego silikonu co na swierzym bylo by bardzo prawdopodobne wiec i estetycznie ladnie wyglada a gdy komus zachce sie lampy demontowac nie ma problemu ze musi je breszka wyrywac razem z lakierem podstawa czarny silikon silnikowy pozdrawiam mam nadzieje ze moja porada wam sie przyda(podobnie robie z uszczelka pod kapa zaworowa)
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Ostatnio zmieniony przez BANDERAS_RR 2008-04-17, 13:15, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 169 Skąd: Dąbrowa Tarnowska
Wysłany: 2008-04-17, 14:43
ja zrobiłem troszkę inaczej , zdemontowałem lampy, oczyściłem z brudu i wilgoci, po czym posmarowalem silikonem tak delikatnie i od razu założyłem i dokręciłem , w sumie minimalnie troszkę wyszło silikonu na zewnątrz ale i tak tego nie widać a wiem że to dobrze uszczelnia bo woda nie leci do środka
Ale z tą uszczelką pod zawory to chyba lepiej kupić w sklepie niż samemu lepić
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Kwi 2008 Posty: 78 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-17, 14:47
andrewb25 napisał/a:
Ale z tą uszczelką pod zawory to chyba lepiej kupić w sklepie niż samemu lepić
nie chodzi tutaj o uszczelkę pod pokrywę zaworów tylko o uszczelkę która jest wokół wiązki przewodów od lamp klapy bagażnika (jak otworzysz klapę to po lewej stronie trochę poniżej zawiasów)
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-17, 17:15
andrewb25 napisał/a:
posmarowalem silikonem tak delikatnie i od razu założyłem i dokręciłem
Nie boicie się, że wlezie Wam rdza przez ten silikon. Mam wrażenie,że te lampy klary, maja kiepskie uszczelki stąd te problemy. U mnie w bagazniku jest sucho, lampy mam seryjne.
Silnik: 2.0 115 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 132 Skąd: Reszel (Warmia)
Wysłany: 2008-04-17, 20:32
Morfeusz142 napisał/a:
andrewb25 napisał/a:
posmarowalem silikonem tak delikatnie i od razu założyłem i dokręciłem
Nie boicie się, że wlezie Wam rdza przez ten silikon. Mam wrażenie,że te lampy klary, maja kiepskie uszczelki stąd te problemy. U mnie w bagazniku jest sucho, lampy mam seryjne.
A u mnie wprost przeciwnie .
Mam już tyle silikonu wokół lampy, że wystarczyłoby mi na wszystkie uszczelki w samochodzie . A woda dalej wdziera się do środka gdzieś pod lampą .
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-17, 22:57
A jesteś pewien, że to vento nie zaliczyło dzwona w tył? Bo trochę to dziwne. Kiedyś miałem jettę II, która była walona w tył i tam własnie leciało. W vento mam suchutko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum