Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Kwi 2008 Posty: 78 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-16, 17:07 zacisk tył vento gt
mała pomoc potrzebna - szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie
z jakiej fury pasowały by zaciski na tył do vento gt?
objawy blokujący się ręczny, szorujący zacisk (podczas hamowania przy niedużych prędkościach) i chyba nie odpuszczający tłoczek (jak ruszam zaszumi lub zapiszczy)
słyszałem że regeneracja nie zawsze pomaga a czyszczenie pomogło na chwilę
linka od ręcznego chodzi jak złoto
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-16, 17:28
Chyba od żadnego, no chyba, że od vento VR. W gt montowane sa zaciski grilling więc cięzko bedzie Ci cokolwiek dopasowac z innego auta, nawet nie dopasujesz z golfa II. Poszukaj na jakimś szrocie albo na allegro , koszt około 150zł.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-04-16, 22:07
mikusw napisał/a:
z jakiej fury pasowały by zaciski na tył do vento gt?
do mojego Vento 2.0 pasują z golfa gTI lub GT. Nie wiem czy w ogóle nie są wszystkie takie same z golfów III. W każdym razie do mojego podeszły, numerów nie zczytywałem nawet.
Co do awarii; ciężka sprawa, można to naprawić, rozebrać zacisk 9potrzebne długie wąskei szczypce do segera żeby środek wyjąć, ale po wyczyszczeniu ośki ręcznego z rdzy bardzo często dochodzi po ponownym zmnontowaniu do wycieków i nawet wymiana oringa uszczelniajacego nie pomaga. Można bawić się u tokarza w dorabianie tulejek i wpasowowywanie ich na nowo ale się nie opłaca, ponieważ sprawny zacisk używka z Golfa kosztuje 100-150 zeta
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-16, 22:12
pablomed napisał/a:
Nie wiem czy w ogóle nie są wszystkie takie same z golfów III.
Nie są takie same we wszystkich vento i golf III. Zaciski grilling były montowane tylko w wersjach VR GT i GTi. Zwykłe 75 i 90km mają zaciski vw II, takie same jak w golfach II.
mikusw napisał/a:
co to znaczy i na czym polega różnica
Większe zaciski, inne klocki niż w słabszych wersjach. Ogólnie hamulce wzmocnine w stosunku do podstawowych wersji.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-04-16, 22:45
250 to jest cena za odpicowany zacisk z odzyku, wyczyszczoni i zregenerowany i taka oferta jest na allegro tylko pod hasłem golf sprawdźcie sobie
Morfeusz142 napisał/a:
Nie są takie same we wszystkich vento i golf III. Zaciski grilling były montowane tylko w wersjach VR GT i GTi. Zwykłe 75 i 90km mają zaciski vw II, takie same jak w golfach II.
Silnik: VR6
Wysłany: 2008-04-17, 00:33
ponoc moga pasowac ale skora sa rozne w mk3/vento to nie koniecznie musza... moga nie pasowac do linek i sa lekko inne z wygladu.. musialbys przymeirzyc
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum