3 dni temu kupiłem vento. dziś źle wchodzi mi 1 i jak włoże tą 1 to na wcisniętym sprzęgle dodam dużo gazu to auto rusza delikatnie do przodu.błagam o pomoc
[ Dodano: 2008-04-29, 19:09 ]
dodam że linka jest samoreg.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-04-30, 10:22
Rafal86lbn napisał/a:
jutro spróbuje podłożyć jakieś podkładki pod linke
To daj cynka na forum czy to pomogło...
Jeśli chodzi o objawy to to nie wygląda na kończące się sprzęgło....bo jakby się konczyło to albo by się ślizgało albo sprzęgło brałoby pod pod koniec...
No chyba że sprzęgło się nie kończy tylko cos tam nawaliło...ale wątpię...
Mi to na linkę wygląda...być może samoregulator zaciął się w jakiejś pozycji....
ale trudno się w tym pieruństwie połapać...
Jeśli samoregulator jest ok to możliwe że linka pada powoli i się troszkę rozciągnęła...
jesli podłożenie pod linkę da pozytywne skutki i po jakimś czasie to nie padnie to będzie wskazywało na złe ustawienie samoregulatora...ale jeśli bedzie dobrze to śmigaj dalej...
Bo to tak wygląda jakby linka do konca nie rozsprzęglała bo jest za długa....
Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2008-04-30, 18:56
a co to daje ze linka sie wyciągneła mi to sie wydaje ze jak linka sie wyciagnie to powinien nie wysprzeglac i biegi powinny wchodzic ze zgrzytem a ciągnąć powinien dobrze
Ostatnio zmieniony przez silverek 2008-04-30, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
sprzegło jest ok. samoregulator na lince jest padniety.drbilem taka podkladke z cienkiej rurki dł 2 cm i jest ok.trzeba kupic linke regulowana recznie.pozdro
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-05-01, 20:36
Podkładka podłozona pomiędzy kołnieżem linki a zaczepem może ową linkę jakby skrócić i przez to sprzęgło jest czulsze...tak przynajmniej to teoretycznie wygląda...
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-01-13, 16:54
Ja mam duży problem chyba taki sam
sprzęgło mi sie ślizga jak dobrze przydupcze do tego jest cholerny luz na lince wsadziłem kawałek rurki o glugosci cos kolo 5cm . Jest szansa ze to nie docisk lub kończąca sie tarcza ?
a co do sprzęgła to ja mam taki objaw ze jak puszcze pedał sprzęgła to słychać takie jakby grzechotanie ale nie zawsze raczej rzadko. ale kiedy to słyszę nacisnę pedał jeszcze raz to przestaje. co to może być łożysko czy może re sprężynki w tarczy
wprawa i klucz pnęmatyczny (30 min na odkręcenie skrzyni, a nie na całość roboty )
miki9a napisał/a:
a co do sprzęgła to ja mam taki objaw ze jak puszcze pedał sprzęgła to słychać takie jakby grzechotanie ale nie zawsze raczej rzadko. ale kiedy to słyszę nacisnę pedał jeszcze raz to przestaje. co to może być łożysko czy może re sprężynki w tarczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum