Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-05-01, 08:28
dokladnie wymienialem to dwa tyg temu nie trzeba sciagac tapicerki, odkrecasz ta srubke i wyjmujesz wszystko, jak kuisz podrube to wioselko to trzeba piłowac pilnikiem bo nie wchodzi wiec kup orginal kosztuje 5zł drozej a pewniepasuje ja kupilem podrube za 4zł
Dokładnie tak jak Tomek87 pisze. Wykręć torxa klamka wyjdzie prawie sama Jak już wyjmiesz klamkę i będziesz wiosełko wymieniać to wyczyść przy okazji dokładnie wszystko w środku łącznie z zamkiem i zapadkami. Roboty niewiele a zakładanie klamki też jest proste. Powodzonka
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-05-15, 12:47
Panowie, nie wiem czy to w tym temacie ale się zapytam. Nie działa mi zamek od strony kierowcy. Nie zamyka i otwiera drzwi. Od strony pasażera działa normalnie. Co to może być? Czy muszę wymienić całą wkładkę zamka czy też może tylko to wiosełko?
Panowie, nie wiem czy to w tym temacie ale się zapytam. Nie działa mi zamek od strony kierowcy. Nie zamyka i otwiera drzwi. Od strony pasażera działa normalnie. Co to może być? Czy muszę wymienić całą wkładkę zamka czy też może tylko to wiosełko?
Wyjmiesz klamkę to będziesz wiedział czy wiosełko czy czasem nie wkładka (końcówka wkładki) jak miało to miejsce u mnie Robota prosta więc spoko dasz sobie rade
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-05-15, 13:18
Ok, dzięki Piru za odzew. Na razie nie mam zbytnio czasu w to zajrzeć, ale poinformuję co to było po zakończonej robocie.
[ Dodano: 2008-05-17, 19:14 ]
Wymieniłem. Na szczęście było to ułamane wiosełko. Ale niestety musiałem ściągnąć boczek bo (jak to zawsze mi sie zdarza) spadła mi w drzwi tka sprężynka która jest przy tym wiosełku. Wiosełko kupiłem jakiś zamiennik i rzeczywiście musiałem troszku pilnikiem go potraktować. Ale dałem radę.
podłącze się pod temat bo mam kilka pytań, wypada mi bębenek z klamki, oczywiście rozebrałem i stwierdziłem że czegoś brak po krótkim przeszukaniu neta okazało się ze niemam tego wiosełka i pytanie pierwsze czy jesli załoze to wioselko przestanie wypadac bebenek czy to niema wplywu pytanie nastepne moze glupie ale czy pomimo braku pradu (cenralny zamek mam) tam gdzie wchodzi wioselko, otworze tym auto
ps. zB3ig jesli chodzi ci o ten "dzyndzel" co zaczepia sie o ten haczyk na zdjeciu to ja pomagalem sobie srubokretem i dodatkowo odkrecilem zamek 3 sruby i jakos poszlo
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Ostatnio zmieniony przez pawlunio1987 2012-04-27, 20:50, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2012-04-27, 20:50
bębenek nie powinien wypadać bez wiosełka ... ostatnio ułamałem wiosełko i rozebrałem wszystko, ale po złożeniu bębenek nie latał ... otworzysz drzwi bez prądu jeżeli masz wiosełko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum