mam problem z moim golfem III 1.8GT
Caly czas nawet przy wylonczonym kluczyku swieca mi prawe tylne i przednie swiatlo postojowe co moze byc tego przyczyna?? Drugi moj problem to taki ze golfik chodzi na luzie na 2000 obrotow i nie mam pojecia dlaczego nie chce zejsc nizej :cry: prosze o pomoc!!!
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-06-05, 22:08
a czy oby napewno nie zostawiasz wlaczonego prawego migacza? bo jak zostawisz, to postuj na jedna strone swieci(na ta na ktora zostawisz wlaczone). a co do obrotow: masz zagazowane auto, czy nie?
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-06-06, 00:06
moze masz cos uszkodzone w tym przelacznikow od migaczy... i przez to swieci caly czas(podejrzewam, ze od postojow sa tam osobne styki, choc pewny tego nie jestem...) a co do obrotow to tak jak pisze Mapet
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-06-06, 23:22
silnik krokowy się zawiesza, pomaga czasem przegazowanie do jakichś 5-6 tys obr. A jaki masz silnik?( kod silnika). Nie czasem RP? Co do postojowych to nie wiem, co jest grane, w każdym razie golfik też ma ten trick z włączaniem przełącznikiem migaczy jednej strony, więc jeśli są oddzielne styki, to może być sensowne to, co napisano powyżej.
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-06-08, 18:44
Mimo wszystko polecałbym Ci rozebranie silniczka krokowego i wyczyszczcenie. Jeśli ostatnio czyściłeś przepustnicę, albo wymieniałeś np. potencjometr przepustnicy, trzeba zrobi ć adaptację na Vag-u.
nie nic nie wymienialem. samochodzik niedawno kupilem. jest to moj pierwszy samochodzik takze jestem poprostu zielony w tych sprawach... prosze o dokladniejszy opis gdzie moge znalesc ten silniczek krokowy i co z nim zrobic.
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-06-10, 22:10
Czopka co do świateł to myślę ze tak jak u mnie było na początku jak zakupiłem ventyla , miałem uszkodzony przekaźnik świateł i wogóle mi nie rozłąnczał .
Druga opcja ze światłami to uszkodzony czujnik wyłanczania świateł pod dźwignią chamulca ręcznego , jesli wogóle tam masz czujnik :roll:
Natomiast obroty to stawiam podobną diagnoze jak koledzy brudny lub uszkodzony silnik krokowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum