Wysłany: 2008-04-20, 22:02 Za wysokie obroty po nagrzaniu silnika
Koledzy mam problem z obrotami silnika w swoim "wentciaku" rocznik 92 /55 kw- są za wysokie po nagrzaniu się motoru (ok. 1600 na min.) Niemożna zdiagnozować przyczyny, bo ponoć wyjście końcówki diagnostycznej z komputera jest uszkodzone. Sprawdzałem na kilku innych komputerach. Z żadnym z nich tester diagnostyczny nie potrafił się skomunikować. Tester jest na pewno sprawny bo w innych autach czyta kody błędów. Jeżeli ktoś z kolegów miał podobny problem, niech podpowie jak sobie z nim poradzić.
Pozdrawiam
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-20, 22:28
Winfor 054, podjedź gdzie gdzie mają prawdziwego VAGa. masz vento z 1992 roku czyli OBD pierwszej generacji. Niestety mało kto potrafi to podłączyć. Ja w serwisie BOSCHa za niestety aż 120 zł podłączałem auto pod VAGa, podłączyli bez problemu.
yyyy i jak ci wyszlo z tymi obrotami mialem cosik podobnego u siebie jak sie nagrzal to sie nakrecal jak szalony... pojechalem do mechaniora i czarodziejska raczka dotkna wtrysku i git... przypuszczam ze poprawil ktoras z wtyczek ale sie niechcial przyznac... pozdrops
Winfor 054, widzę, że jesteś z Żar - fajowo, bo ja też Wiesz, podjedź do Galicza, na Polną - to jest jak jedziesz Zgorzelecką i prawie przy końcu skręcasz w prawo w taka polną droge jakby, a i nazywa się Polna. Ja wielokrotnie podłączałem u nich samochód, a mam identyko i silnik i rocznik i bez problemu wszystko wykryło. nie wiem, jak teraz, ale dotychczas kasowali 50 zł za podłaczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum