Tak jak w temacie...w tym temacie prezentujemy swoje wysokie prześwity pod autkiem....
Więc ja zacznę:
Koła standard czyli 185/60R14....zawieszka podnoszona o 4cm bo byl tył opadnięty i z deka utwardzone sprężyny na tyle....teraz to taka trochę wyższa seria....
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-06-12, 15:34, w całości zmieniany 2 razy
Ja do progu, bo te ranty mam częściowo zjechane, trochę od lewearków, a trochę od krawężników. Ale oczywiście w woli wyjaśnienie, aby pomiary były prawdziwe to mierzymy na prostym, równym terenie z nieobciążonym samochodem i prawidłowo napompowanymi oponami
Ale nie mierzyłeś tak, jak furka stoi na tym parkungu, lekko w dole i tył podniesiony dlatego? Bo tak to pomiar nie ma sensu, zeby prawidłowo wyszedł. Na równym terenie powinien stać.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-06-12, 16:14
A o to wcielenie mojego venciaczka jako glebogryzarka ...nawet ciekawie wygląda:
Takie małe OT....
Kovval: a to co pokazałeś w swoim temacie na filmiku, to jak działa Twoje psssss...to była maxymalna i minimalna zawieszka....czy da się tam jeszcze w górę pójśc?
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-06-12, 16:22, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-06-13, 11:11
to chyba raczej ventoLOT, a nie gleboglyzarka bo zamiast karoserie na ziemie to zes kolka do gory podniosl
najnizej nie bylo, bo rant troche wadzil. najwyzej nie bylo.....i nie bedzie.... bo bym musial za duzo atmosfer do poduszki napompowac, a nie bede tego robil, bo ona ma swoja wytrzymalosc.
_________________ Get Rich Or Die Tryin'
Ostatnio zmieniony przez kovval 2008-06-13, 11:24, w całości zmieniany 1 raz
A o to wcielenie mojego venciaczka jako glebogryzarka ...
Nie glebogryzarka, a Ventogryzarka
Wizualnie fajnie wygląda, ale gorzej już z praktyką...
kovval napisał/a:
To musilay bys guliwerowe krawezniki
Żebyś wiedział, że u nas takie są... Aczkolwiek ja pod takie nie podjeżdżam, bo raz, że właśnie szkoda auta, a dwa, ze łatwo przy tym uszkodzić sobie felgi. A cześto wadziłem, jakjeździłem z pełnym obciążeniem, to nie raz zdażyło mi się przychaczyć, czy przytrzeć o jakiś krawężnik..
U nas niedawno odremontowali deptak, i taka mamy uliczkę, że początkowo był tam zakaz parkowania, teraz już parkować można, ale jest postój płatny, i... krawężniki prawie 20-centymetrowe na całej długości... No nikt nie myślał początkowo, że w tym miejscu będzie parking, dopiero z czasem tak zrobili, ale już po fakcie, jak postawili tak wysokie krawężniki... I było nawet w gazecie, że jedna babka podjeżdżając na parking, wjeżdżająć na ten owy krawężnik rozwaliła sobie najpierw zderzak, a później felgę. Było to zdarzenie opisane, ale nie wiem, jak się to dalej potoczyło, czy dostanie jakiś zwrot czy jak, bo już z prasa na bieżąco nie jestem. A co najważniejsze, że to nie było żadne sportowo-obniżone auto, ale marka też podana nie była, tylko zdjecia tego zderzaka rozwalonego i felgi, i w dodatki czarno-białe.
no dziś pomierzyłem jeszcze raz zawieche ,bo po wymianie amorów zaszły zmiany wprawdzie nie za wielkie ale zawsze coś, i tak przód nieznacznie ale jednak w dol obecnie 21cm, środek bez zmian czyli 21cm, tyl poszedł w gore i obecnie mierzy 35cm
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-07-25, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
no ale spyro, ty masz szerszy hokej,i nie wiem gdzie mierzyłeś trzeba na środku na łączeniu hokejów,środek my mierzyliśmy nie do progu a do oranta od lewarka tez na środku miedzy dziwami a tył na środku do spodu zderzaka
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-27, 22:06
no jeszcze niech Gavel zmierzy b jego zawiecha to bije nas wszystkich No i nie miarodajnie troszkę, bo np ja mierze na 16stkach a Tygrys na 14stkach czyli u mnie będzie ciut wyżej przez same koła...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-27, 22:13
No to Wam powiem , że jakbym miał koła typu 205/50R16 no to byście chłopaki szans nie mieli....i tak na 14-stkach w niektórych parametrach prowadzę... no ale pomiar to pomiar...koła to już inna sprawa...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-27, 22:16
dokłądnie moje 16atki jednak tez podnoszą furaczka do góry.
No ciekaw jestem jakie dane poda Gavel, ale on jak narazie świeży żonkoś nie ma głowy do takich rzeczy
no tez jestem ciekawy tych wymiarów od Gavel
Tygrysisko, -jak przyjdzie zima i zmienię kołka na zimówki orginalna 14''to tez wrzucę wymiary ,aż sam zastanawiam sie ile nalatuje na samym kole 16''
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum