Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: spyro
2008-06-18, 13:25
cos innego
Autor Wiadomość
waldi-1 
Ventofan
mariusz

Wysłany: 2008-06-15, 14:44   cos innego

witam mam malutkie pytanko zwięzane z przekładka całego licznika a mianowicie wywalam licznik od wenta a zakładam od arosy lub nowego pola ,chce zrobic podświetlanie od spodu na niebiesko, czy wie ktos czy cos takiego pasuje do wenta?

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2008-06-15, 15:23   

Jeśli nie przymierzysz, to nie będziesz wiedział czy będzie pasować. Ludzie kombinowali z różnymi licznikami. Wiem, ze og Golfa IV nie pasuje, bo troszkę za szeroki jest, ale ktoś kombinował, podciął z jednej i z drugiej strony listwę licznika i jakoś weszło, ale jak z podłączeniem, to już nie powiem. Gabarytowo i wizualnie liczniki pasują od Ibizy, Cordoby, Polo - do 97 roku bodaj... Te, praktycznie pasują jak ulał, a z resztą to wiadomo, ze trzeba coś kombinować. A jeśli Ci tylko zależy na samym podświetleniu, to polecam:
http://www.vwvento.org/porady/zegary/index.htm
http://rydzu777.webd.pl/i...b7036ac14a02b87

waldi-1 
Ventofan
mariusz

Wysłany: 2008-06-15, 15:29   

myslałem tez o tym ale to zaduzo roboty i boje sie ze cos moge popsuć, chciałbym mieć niebieskie podświetlanie licznika a wskazówek czerowne

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2008-06-15, 15:34   

Od biedy można wskazówki pomalować na czerwono, a co do samego podświetlenia to wywalając taśmę, która jest zielona, można wstawić przezroczystą i zaatoptować podświetlenie diodowe, bądź przemalować ją na niebiesko. Nie wiem, jak Polo, ale Cordoba i Ibiza mają czerwone podświetlenie licznika.

waldi-1 
Ventofan
mariusz

Wysłany: 2008-06-15, 20:41   

ale podświetlanie od góry niema takiego efektu, kupiłem nawet taki marker , który ponoć miał przewodzić światło ale niestety to niedziała i jest tak jakbym przemalował to zwykłym pisakiem

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2008-06-17, 08:28   

Ale jak rozkręcałem kiedyś zegary to tam bardzo nie ma gdzie u dołu tego podświetlania wwalic....będzie widać diody....No chyba że jakiś neon...i ten neon osłonić od strony kierowcy tak żeby tylko do góry na zegary dawał....

A ta taśma to jedna wielka lipa...niby barwi światło ale strasznie go tłumi...zielona jest w miarę ok ale ta czerwona z seatów to już ciałkiem lipa i ledwo widać zegary...sam wiem po sobie bo bez taśmy ciągle jeżdzę...

Odpowiedz do tematu