witam mam malutkie pytanko zwięzane z przekładka całego licznika a mianowicie wywalam licznik od wenta a zakładam od arosy lub nowego pola ,chce zrobic podświetlanie od spodu na niebiesko, czy wie ktos czy cos takiego pasuje do wenta?
Jeśli nie przymierzysz, to nie będziesz wiedział czy będzie pasować. Ludzie kombinowali z różnymi licznikami. Wiem, ze og Golfa IV nie pasuje, bo troszkę za szeroki jest, ale ktoś kombinował, podciął z jednej i z drugiej strony listwę licznika i jakoś weszło, ale jak z podłączeniem, to już nie powiem. Gabarytowo i wizualnie liczniki pasują od Ibizy, Cordoby, Polo - do 97 roku bodaj... Te, praktycznie pasują jak ulał, a z resztą to wiadomo, ze trzeba coś kombinować. A jeśli Ci tylko zależy na samym podświetleniu, to polecam:
http://www.vwvento.org/porady/zegary/index.htm http://rydzu777.webd.pl/i...b7036ac14a02b87
Od biedy można wskazówki pomalować na czerwono, a co do samego podświetlenia to wywalając taśmę, która jest zielona, można wstawić przezroczystą i zaatoptować podświetlenie diodowe, bądź przemalować ją na niebiesko. Nie wiem, jak Polo, ale Cordoba i Ibiza mają czerwone podświetlenie licznika.
ale podświetlanie od góry niema takiego efektu, kupiłem nawet taki marker , który ponoć miał przewodzić światło ale niestety to niedziała i jest tak jakbym przemalował to zwykłym pisakiem
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-06-17, 08:28
Ale jak rozkręcałem kiedyś zegary to tam bardzo nie ma gdzie u dołu tego podświetlania wwalic....będzie widać diody....No chyba że jakiś neon...i ten neon osłonić od strony kierowcy tak żeby tylko do góry na zegary dawał....
A ta taśma to jedna wielka lipa...niby barwi światło ale strasznie go tłumi...zielona jest w miarę ok ale ta czerwona z seatów to już ciałkiem lipa i ledwo widać zegary...sam wiem po sobie bo bez taśmy ciągle jeżdzę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum