Wysłany: 2008-06-30, 22:11 migająca kontrolka od wody - TDI [1Z]
Witam,
Dzisiaj miałem dziwną sytuacje, wracając z pracy po nagrzaniu silnika do temperatury 90 stopni, przycisnąłem do 3k obrotów i zaczęła mi migać kontrolka od wody, zjechałem na pobocze, zgasiłem silnik, odpaliłem ponownie i już się nie zaświeciła... Co to może oznaczać? dodam, że samochód potem stał ze 20 min na włączonym silniku, temperatura cały czas się trzymała stale na 90 stopniach i nie włączył się ani razu wiatrak od chłodnicy... Czy tak powinno być i co z tą kontrolką?
tylko to? trochę dziwne bo potem postał tak jakąś godzinę i wskazywał niską temperaturę znaczy się poprawnie, że się silnik schłodził ale po przejechaniu jakiegoś 1 kilometra znów wskoczył na 90 stopni...
A tak swoją drogą to z tego co czytałem kiedyś na forum to warto kupić oryginalny czujnik bo zamienniki dają złe wskazania... dobrze pamiętam?
a jeśli tak to ile może kosztować oryginalny czujnik temperatury?
_________________ Vento GL TDI '95
Ostatnio zmieniony przez craven4 2008-06-30, 22:35, w całości zmieniany 1 raz
A tak swoją drogą to z tego co czytałem kiedyś na forum to warto kupić oryginalny czujnik bo zamienniki dają złe wskazania... dobrze pamiętam?
a jeśli tak to ile może kosztować oryginalny czujnik temperatury?
Dokładnie tak
Oryginalny w granicach 80-90 zł razem z orungiem, w serwisie VW oczywiście
Ale warto tych pieniędzy, bo wtedy wiesz, co masz, że będzie poprawnie pokazywał.
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-06-30, 23:00
zobacz czy druciki nie sa oberwane...
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
chyba wlasnie chodzilo o styki... podjechalem dzis do mechanika zeby sprawdzil wszystkie mozliwe elementy z tym zwiazane, czujnik jest w porzadku, rogrzalismy silnik, wypieilsmy wtyczke od wentylatora, czegos tam psiuknal, podpielismy i zaczal chlodzic, profilaktycznie jeszcze dolalismy wody do zbiorniczka bo bylo blisko MIN i jak narazie kontrolka si enie pali... mam nadzieje ze tak juz zostanie
profilaktycznie jeszcze dolalismy wody do zbiorniczka bo bylo blisko MIN
Moim zdaniem wlasnie to byla przyczyna a dokladnie zbyt niski stan plynu.
Czy nie prosciej jest zaczac od najprostrzych i najtanszych rzeczy jakim jest sprawdzenie stanu plynu niz odrazu pisac ze czojnik.
Na tym forum jest jakas mania czojnika temperatury i praktycznie kazda usterkie sie pod niego podpina:P
A niektórzy strasznie się bulwersują, jak im się proponuje zacząć najpierw od czujnika temperatury, bo non stop, co jakiś problem, to sprawdź czujnik, sprawdź czujnik...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-20, 12:13
Tygrysisko napisał/a:
to istnieje taka możliwość że autka się nie odpali....
nawet nie istnieje możliwość tylko pewniak:D Ja tak zacząłem moją przygodę z czujnikiem temperatury. Kupę lat temu nie chciał odpalać co jakiś czas, potem już w ogóle. Auto mechanicy oglądali i kolejny wymyślał jakieś bzdury ale przypadkiem natrafiłem na młodego łebka (do którego do tej pory jeżdżę) który osd razu powiedział: CZUJNIK TEMPERATURY. Podjechaliśmy do ASO SKody, kupiliśmy czujnik do Felaśki, założone i tak jeździ do tej pory.
Także ludzie bagatelizują ten mały upierdliwy czujniczek, a od niego trzeba zaczynac poszukiwania.
Pisałem, ale nie pamiętam już gdzie. Znajdę i wrzucę, bo przez taką pierdołę nabawiłbym się nielada wydatków, zaczynająć od przestawionego rozdządu, a skończywszy na głowicy - tak mi chcieli wymieniać, a okazał się właśnie czujnik.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-24, 13:28
Są różne objawy...masz szczęście że autko dawało sie odpalic....a swoją droga dobrze że wentylator chłodnicy ma swój czujnik bo coś czuję że ciężko byłoby z niektórymi ventkami...
Mam takie pytanie trochę nie dotyczące venta ale VW. Otóż chodzi mi o T4. Tam miga sobie kontrolka od wody cały czas a wskaźnik temperatury wody normalnie pokazuje, wspomnę że to 1.9 D. Jeden mi mówił że jest czujnik w zbiorniczku wody i on często pada w VW i że mam nic z tym nie robić. W ventce jest tak samo
Mialem jakis miesiac temu to samo. Ledwo co ruszylem z domu i zaczela mrugac kontrolka. Wyciekow brak, plyn w normie, zero przegrzewania, temp oleju w normie. Odczekal jakies 10min i byl koniec mrugania.
Przeczysc styki idace do kostki od czujnika w zbiorniczku. Pewnie dlatego kontrolka dostala szajby.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Odkopię wracałem dzisiaj z miasta patrze a tam kontrolka łypie od płyny chłodniczego to myślę pewnie przez króciec uciekło bo muszę wymienić zatrzymałem się sprawdzam poziom płynu w normie odpalam auto kontrolka nie świeci wiec jadę dalej wróciłem do domu zostawiłem auto przychodzę teraz żeby je przestawić i po odpaleniu jakieś pół minuty zaczyna łypać kontrolka znowu zgasiłem odpalam a tu zong kontrolka ciągle łypie,przeczyściłem styki na kostce od zbiorniczka wyrównawczego,na czujniki temp. i dalej to samo pod łączyłem go pod kompa i żadnych błędów dodam że auto normalnie odpala i nie ma innych problemów z nim czy szykuje się wymiana czujnika temp.? a może coś innego?
wymień czujnik poźiomu płynu chłodzącego ten co jest w biorniczku wyrównawczym, możliwe ze może być uszkodzony czujnik temp slinika, ale źle pokazywał by ci wskaźnik temp. albo za duzo albo za mało.
Tylko jak?bo zbiorniczek nie jest rozbieralny z tego co wiem
Dzisiaj zaobserwowałem że kontrolka zaczyna dopiero mrygać jak na blacie pokaże się ok 85C :/ czyli czeka mnie wymiana czujnika temp.
ehhh same wydatki w tym miesiącu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum