Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Paweł J.
2008-04-21, 21:11
immobilliser
Autor Wiadomość
waldi-1 
Ventofan
mariusz

Wysłany: 2008-03-10, 14:33   

wystarczy zrobić mostek i omonąc immobilaiser, mostek zrobic tak zeby sygnał niewchodził to niego

jjaarryy 
Ventofan
grajek :)

Silnik: 1,8 75 KM
Wysłany: 2008-03-10, 15:17   odp

kolego mostek tez ale a komputerze tez trzeba a mapie sie pobawić, byłem przed chwilą u elektryka nie miał czasu mi zrobić ale mniej więcej wytłumaczył o co chodzi. Oczywiście trzeba ominąć puszkę z immo przy bezpiecznikach, trzeba pobawić się tez przy mapie w komputerze sterownika... aż 200 to nie bedzię mysle kosztowało

craven4 
Ventofan

Silnik: 1,9 TDI (1Z)
Wysłany: 2008-03-10, 15:48   

a ja mam bardziej odciecie zalozone niz immobilizer, czy moze to tez byl sposob VW? chodzi o to ze nie mam immo na dotyk tylko mam schowane w thermotronic'u w sensie ze jak mam nawiew przekrecony na "0" to nawet zaplon nie ruszy ani zadne kontrolki nie mrugna :) powiedzcie czy to bylo fabryczne czy poprzedni wlasciciel taki pomyslowy byl i cos takiego schowal ?? :D

jjaarryy 
Ventofan
grajek :)

Silnik: 1,8 75 KM
Wysłany: 2008-03-10, 18:35   

po mojemu to seryjne raczej nie było ale dosyć ciekawe rozwiązanie, może uda Ci sie kiedyś podejrzeć jak to jest zamontowane :]

craven4 
Ventofan

Silnik: 1,9 TDI (1Z)
Wysłany: 2008-03-11, 10:57   

hym szczerze powiem ze myslalem ze to wytwor VW... ale jesli nie to owszem sprytnie ktos pomyslal z odcieciem, na poczatku bylo wkurzajace jak jeszcze bylo cieplo, to wylaczalem nawiewy, potem wsiadalem do samochodu chce przekrecic kluczyk a tu ani swiatelek, ani nie slychac zeby pompa paliwa chodzila, no totalnie nic :D

Ale po czasie mozna sie przyzwyczaic :D
To w takim razie powiedzcie mi czy centralny byl seryjny w Vento? czy moze poprzedni wlasciciel sporo w niego wlozyl i dlatego mam teraz troszke tych udogodnien :D

piru 
Zapalony Ventkarz
Ventka 1,9 D 92 r

Silnik: diesel
Wysłany: 2008-03-12, 07:50   

craven4 napisał/a:
hym szczerze powiem ze myslalem ze to wytwor VW... ale jesli nie to owszem sprytnie ktos pomyslal z odcieciem, na poczatku bylo wkurzajace jak jeszcze bylo cieplo, to wylaczalem nawiewy, potem wsiadalem do samochodu chce przekrecic kluczyk a tu ani swiatelek, ani nie slychac zeby pompa paliwa chodzila, no totalnie nic :D

Ale po czasie mozna sie przyzwyczaic :D
To w takim razie powiedzcie mi czy centralny byl seryjny w Vento? czy moze poprzedni wlasciciel sporo w niego wlozyl i dlatego mam teraz troszke tych udogodnien :D

Centralny jak najbardziej w serii wychodził. Moja mega biedna Ventka też o dziwo go posiada. Co do Twojego odcięcia to pomysłowe rozwiązanie, ale nie koniecznie bym się nim chwalił :D bo teraz to nie wiadomo kto po forach lata i czyta o naszych maszynach :dresik:

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2008-03-12, 10:49   

piru napisał/a:
Centralny jak najbardziej w serii wychodził

no i nie prawda :D Tez tak myśleliśmy, ale były już osoby na forum co centrala nie miały w Vento...

piru 
Zapalony Ventkarz
Ventka 1,9 D 92 r

Silnik: diesel
Wysłany: 2008-03-12, 11:10   

spyro napisał/a:
piru napisał/a:
Centralny jak najbardziej w serii wychodził

no i nie prawda :D Tez tak myśleliśmy, ale były już osoby na forum co centrala nie miały w Vento...

Jednak Ventka to mega dziwna maszyna z tym wyposażeniem, jeśli w standardzie nie ma centralnego to moja maszynka CL mega golas miała za dodatkową dopłatą centralny zakładany i ABS też za dopłatą ?? Mam rozumieć że wersja CL nic nie miała ? Zero elektryki, zero klimy czy termotronica, bez ABS-u nawet miejsca na głośniki nie było w standardzie, cholera czyli CL to mega, mega, mega golas - niemozliwe :(

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2008-08-17, 17:35   

podpinając się pod temat... dziś zauważyłem, że przy moim migającym od imo użądzonku sa dwie wtyczki. czy jak je odepnę, to będzie można jeździć bez immo?

no i niepokoją mnie dwa przecięte kabelki, czy to tak ma być?

po nitce do kłębka doszedłem pokolei rozbierając poszczególne części, do centralki imobilisera. zaznaczyłem ją czerwoną kropką. Jest tam kabli od cholery, a niektóre w zupełnie innym miejscy popodłączane. Bawił się ktoś z tym, wyciągając to ustrojstwo?

krzeszak 
Vento to ja!
GRUPA LUBELSKA

Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2008-08-17, 17:41   

te 2 odcięte kable to jakaś prowizorka wątpię żeby tak oryginalnie było

lesny1982 
Vento to ja!

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2008-08-17, 18:25   

nie znam sie na tym ja mam alarm centralny antynapad w alarmie i na dodatkowy przycisk a co do zdjecia wyzej to moze te dwie kostki ze soba polaczyc ??

Odpowiedz do tematu