Wysłany: 2008-08-20, 22:51 Problem z wyswietlaczem na desce rozdzielczej
Witam, problem polega na tym, że wyświetlacz kilometrów nie pokazuje mi pierwszej i ostatniej cyfry a nieraz po jeździe po wertepach giną kolejne cyfry, a później znów się pokazują. Maił ktoś może coś podobnego. Zastanawiam się czy to porostu już lata robią swoje czy tylko coś tam nie łączy tak jak powinna.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-20, 22:57
jak dla mnie ktoś lipnie zmieniał przebieg auta, takie metody stosują handlarzyki . Czytałem juz o takich zmianach i właśnie tak sie obawiają jak u Ciebie...
To akurat nie wchodzi w grę bo auto jest z pewnych źródeł i nie ma mowy o jakim kolwiek przekręcaniu licznika. Zastanawiam się czy istniej możliwość wymiany samego wyświetlacza czy trzeba wymieniać cały licznik.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-08-21, 00:00
Możesz wymienic sam wyświetlacz, ale to się mija z celem...możliwe, że wyświetlacz jest ok...tylko np ścieżki niosące impulsy do owego wyświetlacza są padnięte i należy je poprawić...zresztą nigdy tego nie odgadniesz....kompletne zegary nie są bardzo drogie więc lepiej cały komplecik wymienić i będziesz miał 100% pewności, że będzie ok
A...i jesli będziesz jednak bawił się w wymianę wyświetlacza to zanies do dobrego fachowca od komórek....szwagier w tym niedawno siedział i stwierdził, że cały licznik ma w miarę proste układy
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-08-21, 00:02, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 D
Wiek: 40 Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 64 Skąd: k. Kętrzyna obecnie Mrągowo
Wysłany: 2008-08-21, 07:24
u mnie poprzedni właściciel zmienil zegary bo obrotomierz mu padł na nowych zegarach mam zagadke bo ni jak nie zapisuje mi godziny zawsze jak przekrecam kluczyk mam 12:00 przejade pare km zgasze samochod, za jakis czas znowu jak chcem zapalic mam 12:00. Ktoś juz tak miał?
_________________ byl 126p byl 125p byl golf II jest wreszcie vento
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-21, 08:19
qbas190, poprostu kasuje ci wszystkie wskazania tak jak przy wyłączonym akumulatorze. Sprawdź czy wszystko jest dobrze podłączone bo to tak jak by nie miało podtrzymywania pamięci.
tomi napisał/a:
To akurat nie wchodzi w grę bo auto jest z pewnych źródeł
po dziadku z Niemiec co tylko na ryby nim jeździł?
A wymiana samego wyświetlacza jest bardzo ale to bardzo prosta. Wykręcasz srubki, zdejmujesz wyświetlacz, zakładasz nowym, przykręcasz i gotowe. Jak zmieniałem podświetlenie wyświetlaczy to się sam zdziwiłem że to takie proste.
Ale wymiana samych wyświetlaczy będzie droższa niż całego licznika, który to kupisz za stówkę a wyświetlacz musisz szukać w ASO i na pewno będzie droższy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum