Wysłany: 2008-09-07, 01:17 Ventylek by Rafal (pomaranczowo czarny)
Kupilem rosta (100 zlociszy w se) technicznie swietny, do jazdy na codzien bo, moje turbomarzenie ciutke za duzo lyka, pracuje jako mechanik na lakierni dlatego z autkiem moge tu robic cuda,
problem jest taki ze chce cos oryginalnego ale kiepsko u mnie z wyobraznia i boje sie ze troszku wioska wyjdzie, i zaczolem sie bawic:
przod:
kolor:
buda idzie w pomarancz z forda a maska i dach w czarny, grilek z siatki, zderzaki z SL(namyslam sie) progi od m3, no i ta pletwa od czolgu zawieszenie gwint
Ostatnio zmieniony przez Rafal 2008-09-07, 01:18, w całości zmieniany 1 raz
wszyscy tak maja a ja chcialem cos innego
progi od m sa bardzo delikatne
wlasnie nad zderzakami sie namyslam, raczej pojda duze jak najbardziej paskie dokladki
a o pletwie nie pomyslales ze jest bardzo funkcjonalna, spokjnie zmiesci sie butelka, cola, kubki, popielniczka i jeszcze jest gdzie blanta skrecic
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-09-07, 01:49
Rafal napisał/a:
o pletwie nie pomyslales ze jest bardzo funkcjonalna, spokjnie zmiesci sie butelka, cola, kubki, popielniczka i jeszcze jest gdzie blanta skrecic
To napewno...no ale do venta nie pasuje....
Zresztą Twoja wola.....Twój samochód...
ja na Twoim miejscu zderzaki zostawiłbym prawie oryginalne....progów bym nie tykał...na początek dal bym dobrą felę, a potem pod felę robiłbym resztę...tzn ewentualne poszerzenia błotników....tak na sucho w teorii nic nie zaplanujesz....pokaż jakis gotowy projekt zbliżony do Twojego.....
Rafal, kombinuj jak Ci się podoba, w końcu to autko dla Ciebie i Tobie ma się podobać zderzak ciekawy ale chyba lepiej kupić cały modowy niż samemu kombinować, no chyba że masz zdolności o których nie napisałeś tutaj Pozdro!
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Rafal, - widzę nabyłeś vento za dobra kasę wiedziałem ze w SE są tanie auta ale ze aż tak to pierwsze słyszę ale nie o tym miało być
skoro zabierasz sie za przeróbki ,i skoro pytasz o zdanie to proszę zrezygnuj z tej pulki na książki z tylnej klapy pomyśl nad zderzakami bo vento z takowymi wygląda jak potwór ,za kolor mogę Cię pochwalić dobry wybór .
Vento ślicznie wygląda jak ma zrobiony leki tuning który nie razi w oczy nawet coś jak na jednej z fotek którą zapodałeś: http://www.sebboonline.de...e_vento_015.jpg
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-07, 15:25
Rafal, nie ró tego co chcesz zrobić... Nie niszcz Ventki, taki projekcik możnabyło zrobić pare lat temu, gdy styl F&F brylował, teraz to niestety podchodzi pod WT (wieśTuning), to już nie wchodzi w grę. Nie musisz robć jak wszyscy, pokombinuj z detalami co by był inny niż reszta Ventek na ulicach ale nie siateks i płetwy...
Oki moze zamiast rekina strzele taki taran , z tym ze moze troche go skroce ale dzis nie dalem rady bo nozyki mi sie skonczyly
znalazlem tez cos na tyl, moze jutro potne i przymierze
zderzak ciekawy ale chyba lepiej kupić cały modowy niż samemu kombinować, no chyba że masz zdolności o których nie napisałeś tutaj Pozdro!
na codzien cos tam lepie, teraz czas sprawdzic czy pojdzie mi z takimi zabawami
ranty wyklepie przed malowaniem, tak na wszelki wypadek
felgi max 17 J , ale raczej pojda 16 J
Silnik: 2e Pomógł: 25 razy Wiek: 45 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 924 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2008-09-07, 20:59
Kolego jak się obracasz w tych klimatach i masz sporo okazji
to może byś mi znalazł jakieś auto z silnikiem 1,8 t lub 2,0 t
oczywiście może być nawet banan chodzi mi przede wszystkim o silnik i skrzynie
hehe okazyjnie zadko wpada w rece to czego sie szuka
ale moze ???
jak cos to tu jest strona na ktorej sa wszystkie szweckie ogloszenia
http://www.blocket.se/li?...g=1020&th=1&w=3
a tu wrazie problemow tlomacz szweckiego
http://translate.google.pl/translate_t#pl|sv|uszkodzony%20rozbity%0D%0A
jak cos ci sie spodoba zadzwon: z checia pomoge
witamkolege wnaszych"skromnych "szeregach.
za inwencje tworcza .
troszke tych zderzakow juz naciales ale tak jak koledzy pisza musisz uwazac zeby nie przedobrzyc.
jeslichcesz brac w kierunku F&F to najlepiejobejrzyjtenfilmik,a samzobaczysz,ze ventka ,ktora tam lata tez jestsfazowana delikatnie .
pozdrawiam i czekamy na wiecej fotek z postepu prac.....
myslicie ze wykraszenie autka areografem to dobry pomysl
mam w domu malego szpeca od tej roboty(mlodszy braciszek)
w toyocie ma mi skopiowac silnik na masce ale dopiero jak bedzie duze turbo
a jak zobaczyl fotki ventyla to stwierdzil ze to dla nigo
i ze jak mu go dam to sie nim zajmnie artystycznie
a to jego poczatki z pistoletem (pedzlem maluje wysmienicie)
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-07, 23:23
kiedyś spox, dzisiaj f& style już mi sie nie widzi, felgi nadal są fajniusie, ale reszta... Hm ta płetw z tyłu, te lusterka - nie za brdzo to wygląda. Poza tym ta z F&F miała jakiś nieźle dowalony silnik.
niw wiem jak dla innych ,, ale dla mnie to auto to dzielo sztki .
zderzaki orginal - jedynie nie za duze dokladki - lotke z przodu tez kiedys taka mialem - fakt ... parapet jest , ale w nim to jakos pasuje i o ile mnie pamiec nie myli to on wlasnie ma 18`tki......
i jak pamietam on ma naklejki , a nie aerograf .
gdybym takiego mial ....... nosilbym sie z duma.....
Wysłany: 2008-09-08, 08:39
Rafal napisał/a:
A takie same dokladki na zderzaki jak f&f, pletwa na klape kolorek oczywiscie pomarancz, daszek klapa czorne, do tego szybki i areograf.
Podejdzie
moim zdaniem teraz będzie to wyglądać śmiesznie niestety. Czasy F&F bezpowrotnie minęły i niestety teraz takie autko nie jest cool... Ale oczywiście pamiętaj jedno: to Twoje auto i Tobie ma się podobać i zrób jak Ci się podoba.
autko chyba wpadnie w lapki mojego mlodszego brajdaka
mlody ma juz na niego plany
ma to jakos tak wygladac: '
www.artgt.pl to jego stronka i jego wykonanie
ale jescze posiedze na tej stronce wkoncu ktos musi skonczyc to auto
a nastepnie zabieram sie za szukanie bialego VR6 albo 2.0
do 2.0 mam troche gratow od supry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum